• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer/dan

13.12.2023

10:34 >> 10:49

Razbijena opasna banda u Sloveniji! Vrbovali devojke iz Srbije i Bosne za prostituciju, krijumčarili i migrante i drogu

Shutterstock/B7 Photography

Vesti

Razbijena opasna banda u Sloveniji! Vrbovali devojke iz Srbije i Bosne za prostituciju, krijumčarili i migrante i drogu

Podeli vest

Pripadnici slovenačke policije poslednjih dana izveli su opsežnu akciju tokom koje je privedeno 12 osoba koji se terete za brojna krivična dela, vrbovanje devojaka iz Srbije i Bosne i Hercegovine za prostituciju, do krijumčarenja migranata i droge.

Kako prenose slovenački mediji, članovi ove kriminalne organizacije, njih ukupno 27, koji su optuženi za 113 krivičnih dela, vrbovali su devojke za prostituciji, a otkrivene su ukupno 43 žrtve, najviše iz Bosne i Hercegovine i Srbije, ali bilo ih je i iz Dominikanske Republike i Slovenije. One su navodno dovedene u Sloveniju pod izgovorom da će raditi masaže.

Pored prostitucije, ova organizovana grupa bavila se i krijumčarenjem migranata, ali i narkotika.

Kako prenose mediji, istražne radnje protiv ove organizovane grupe započele su još krajem 2021. godine, kada su se policiji javile dve žrtve prostitucije. Policija je otkrila da je reč o jednoj većoj, dobro organizovanoj grupi zbog čega je istraga vođena u tajnosti.

Daljim istražnim radnjama, otkriveno je da se ova banda bavila i švercom narkotika, pa je policija došla do saznanja da se među osumnjičenima nalazi i 44-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine, koji se pored droge, bavio i trgovinom ljudima i vrbovanjem žrtava u lanac prostitucije.

Kada je reč o krijumčarenju migranata, tu su, navodno, učestvovala dva državljanina Bosne i Hercegovine.

Inače, glavni vođa ove kriminalne grupe je 65-godišnjak iz Ljubljane, a njegova desna ruka bila je 44-godišnja državljanka Slovenije, koja trenutno služi zatvorsku kaznu.

Identifikovano je još najmanje sedam visokorangiranih pripadnika ove grupe, među kojima, pored državljana Slovenije, ima i državljana BiH, Severne Makedonije i Crne Gore.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija