• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J.R/ lavanguardia

14.12.2023

16:41

(FOTO, VIDEO) Srbi švercovali kokain sa logom kafe: Vrtoglava vrednost zaplenjene droge u Madridu

printscreen/ultimahora.es

Vesti

(FOTO, VIDEO) Srbi švercovali kokain sa logom kafe: Vrtoglava vrednost zaplenjene droge u Madridu

Podeli vest

Policija u Madridu uhapsila je Srbina (25) u okrugu San Blas-Кaniljehas kada je, zajedno sa još jednim muškarcem, pokušao da proda 23 kilograma kokaina procenjene vrednosti 1,8 miliona evra!

Drugi muškarac (30) za koga se sumnja takođe da je Srbin uspeo je da pobegne policiji.

On je kako navode lokalni mediji bio obučen u sportsku odeću i kada je video policiju pobegao je sa mesta gde je njegov saradnik uhapšen. 

Kako je naveo izvor iz policije za lokalne medije, nije isključena mogućnost da dvoje mladića, srpskog porekla, pripadaju organizaciji koja se bavi trgovinom drogom.

"Jedan od dvojice dilera uhapšen je u sredu oko sedam popodne u ulici Belfast, gde su agenti locirali osumnjičene koji su nosili dva kofera i sportsku torbu. Polivciji su bili sumnjivi jer su se čudno kretali ali i sve vreme gledali oko sebe. Кada su im dvojica policajaca, koji su bili u patroli, prilazila, pobegli su u obližnji kvart. Zanimljivo je da je jedan otišao na jednu stranu drugi na drugu, ostavljajući kofere i torbu na zemlji." piše "Lavanguardia" 

"Druga umešana osoba je, zbog nedostatka policijskog osoblja, uspela da pobegne. Policija je u prisustvu uhapšenog otvorila kofere u kojima je pronašla 18 paketa umotanih braon trakom, obeleženi logom na kojima bio natpis "Huan Valdes” i fotografija konja pored čoveka. Inače, logo poznate kafe u Španiji" navodi pomenuti mediji. 

Detaljnim pregledom torbi i sadržaja utvrđeno je da se u paketima nalazi opojna droga.

"Nakon odgovarajućih testova, sadržaj, težak 23,13 kilograma, bio je pozitivan na kokain. S obzirom da se ta droga kasnije rsparčava i da se u nju dodaju i drugi sastojci, pretpostavlja se da ova količina može da dostigne vrednost do skoro 1,8 miliona evra." piše lokalni mediji. 

 

 

Na terenu je pronađeno i vozilo za koje se sumnja da su dvojica Srba koristila, to vozilo je kranom uklonjeno i prevezeno na detaljnu analizu.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)
katastrofa

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)

Teretni voz koji je prevozio gorivo iskočio je iz šina i zapalio se u blizini granične linije između američkih saveznih država Novi Meksiko i Arizona, a u incidentu nije bilo povređenih, saopštili su železnički operater BNSF i policija.

27.04.2024

08:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija