• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. D.

16.12.2023

11:23

Diler ponovo uhapšen: Njegova trudna žena "prala" novac

printskrin mup

Vesti

Diler ponovo uhapšen: Njegova trudna žena "prala" novac

Podeli vest

U velikoj akciji pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu uhapšeno je 19 osoba među kojima je Milan Dimitrijević (36), zvani Bombonica! Dimitrijević je suprug S. D., osumnjičena da je "prala" pare za pohapšenu bandu и она је u osmom mesecu trudnoće. Inače Bombonica je od ranije poznat policji jer je bio hapšen i 2012. i to zbog trgovine drogom.

Policija je, podestimo, saopštila da se kriminalna grupa sumnjiči za pranje novca sa S. D. (33) kojoj je na teret stavljeno i krivično delo prevara u obavljanje privredne delatnosti.

- Sumnja se da je S. D, kao zaposlena u jednoj knjigovodstvenoj agenciji iz Beograda, u periodu od 4. januara do 25. novembra ove godine, kreirala naloge za elektronsko plaćanje, i prikazivanjem lažnih činjenica, dovela u zabludu zaposlene u više privrednih društava iz Beograda da su platili dobavljače, poreske obaveze i obaveze za druge javne prihode, dok su oštećeni taj novac, zapravo, uplaćivali na njene lične i račune ostalih osumnjičenih - navodi se u saopštenju MUP-a.

Kako se sumnja, S. D. je na taj način za sebe i druge pribavila protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 304.479.479 dinara.

Svi osumnjičeni su potom, kako se sumnja, taj novac koristili za lične potrebe, iako su znali da potiče iz kriminalne delatnosti.

Članovi ove bande, njih 19, saslušani su u Višem tužilaštvu u Beogradu i osim troje osumnjičenih koji su se na saslušanju branili ćutanjem, svi ostali su izneli odbranu.

Nakon saslušanja tužilaštvo je predložilo sudiji za prethodni postupak da M.D. odredi pritvor, a S.D. i D.Ž. kućni pritvor.

Svim osumnjičenima se na teret stavlja krivično delo Pranje novca, a S.D. i krivično delo Prevara u obavljanju privredne delatnosti.

Foto: printscreen

 

Kada je reč o Bombonica, on se 2012. sumnjičio da je predvodio grupu dilera iz Mladenovca. Oni su se teretili su drogu prodavali na više od 50 lokacija i to uglavnom maloletnicima. Policija je sumnjala da su drogu prodavali u blizini škola, domova zdravlja, kafića, diskoteka, trafika, a da su paketiće droge donosili i na adrese.

Navodno, dileri su od Dimitrijevića dobijali paketiće, krili ih u štekovima, zakopavali po rupama i po poziv prodavali.

U svojoj kući tada je uhapšen i Dimitrijević, koji je bio spreman za bekstvo, a kod njega je nađeno 200 evra, 50.000 dinara, pasoš, 40 grama heroina i vagica za razmeravanje droge - pisali su tada mediji.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)
katastrofa

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)

Teretni voz koji je prevozio gorivo iskočio je iz šina i zapalio se u blizini granične linije između američkih saveznih država Novi Meksiko i Arizona, a u incidentu nije bilo povređenih, saopštili su železnički operater BNSF i policija.

27.04.2024

08:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija