• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Z.A.

21.12.2023

14:29

Dejanu život ugrožen, lopovi ukrali kutije sa donacijama za operaciju! Devojka mu daje bubreg, ali nedostaje novac

Foto : Z.A.

Vesti

Dejanu život ugrožen, lopovi ukrali kutije sa donacijama za operaciju! Devojka mu daje bubreg, ali nedostaje novac

Podeli vest

Dejan Tojić(34) iz Kladova, tačnije, okolnog sela Grabovica, bio bi najsrećniji čovek na svetu kada bi, nekim čudom, što pre sakupio 20.000 evra jer mu samo ta suma može spasiti život transplatacijom bubrega koji bi mu dala njegova devojka.

- Sakupljam novac na sve načine jer je pitanje dana kada će mi otkazati organi. Ušao sam u humanitarni program ’’Budi human’’, a moja devojka je u Beogradu, gde često idem zbog lečenja, postavila kutije za sakupljanje novca koji mi je neophodan.

Moja devojka Kristijana je pitala poznatog vlasnika lanca pekara da li može u njegovim lokalima da postavi kutije, on je odmah pristao i u pet njegovih ugostiteljskih objekata su od pre oko šest meseci bile postavljene humanitarne kutije - kaže nam Dejan.

On ističe da je mesečno, oko šest, sedam hiljada bilo u svakoj kutiji. Međutim, sada je u neverici zbog krađe koja se desila.

Foto: Z.A.

 

 

- U razmaku od desetak dana iz dva lokala su mi ukrali kutije! Sve se vidi na snimku sigurnosnih kamera. Ne mogu da verujem kakvi su to ljudi. Ja ne komuniciram direktno sa vlasnikom pekara, nego sa njegovim menadžerom. On mi je prosledio sliku gde se iz jednog lokala vidi krađa, samo je lice lopova precrtao. To sam postavio na svoj tik-tok profil - jada se Dejan.

Inače, on je na dijalizi 18 godina i potrebno mu je još oko 20.000 evra za transplataciju bubrega u Turskoj. Od svih prijatelja, rođaka, porodice, jedini odgovarajući donor je njegova devojka sa kojom je u ozbiljnoj vezi oko godinu ipo dana.

Foto: Z.A.

 

- Na dijalizi sam 18 godina zbog čega su počeli da mi otkazuju organi, jer telo više ne može da izdrži. Moji bubrezi ne rade, nisam mokrio 18 godina. Od dijalize mi otkazuju organi, želudac više ne funkcioniše, pa gotovo sve što pojedem izbacim odmah. Kičma mi se iskrivila, strašni su to bolovi. Nema spavanja, san uhvati na kratko, bolovi ga prekinu - kaže nam Dejan.

On se nada da će uspeti da ode u Tursku, ali svakog dana živi sa strahom da li će mu se želja ostvariti.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17