• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/T. I.

29.12.2023

18:58

Sektaši zaklali psa, sve to snimali i pevali "smrt svemu"! Jezivo ubistvo životinje u Zemunu

Društvene mreže

Vesti

Sektaši zaklali psa, sve to snimali i pevali "smrt svemu"! Jezivo ubistvo životinje u Zemunu

Podeli vest

Satanisti Marko Đurđević (tada 23) iz Obrenovca i Katarina Popović (34) iz Zemuna uhapšeni su krajem 2018. godine, uoči Nove godine, nakon što su uživo prenosili preko zatvorene Fejsbuk grupe video klip klanja psa lutalice od skoro sedam minuta!

Zbog tog jezivog zločina, koji je šokirao javnost u Srbiji, osuđeni su pred Osnovnim sudom u Obrenovcu na ukupno 16 meseci zatvora. Đurđević na devet, a Popovićeva na sedam meseci. To je bila prva presuda u Srbiji zbog ubistva životinje. 

Na jezivom snimku, koji je uživo pratilo 66 ljudi, vidi se kako Marko zariva nož u jadnog psa dok on cvili i zavija od bolova.

Izašao iz ludnice pre zločina

Sve to je Katarina snimala mobilnim telefonom i davala mu instrukcije, pri čemu su zajedno pevušili mantru "Kefo zote", što znači "smrt svemu što postoji"! Sumnja se da su oboje bili pripadnici istoimene zloglasne sekte.

Naknadno se ispostavilo da je Marko psihički bolesnik i narkoman koji je godinu pre, pod uticajem narkotika, napao jednog čoveka zbog čega je tri meseca proveo na psihijatrijskoj klinici "Laza Lazarević" u Beogradu.

Po izlasku se malo "unormalio", dok nije upoznao Katarinu koju je dvadesetak dana pre zločina doveo u svoju porodičnu kuću u Obrenovcu, predstavivši je  roditeljima kao "medicinsku sestru iz Zemuna".

Foto: Printscreen/Društvene mreže/

 

Iznenada su se, bez reči, iselili. Markov otac je ispričao kasnije da nije znao ništa o sinu danima, dok mu na vrata nisu došli inspektori i rekli mu da je on uhapšen, jer je zaklao psa u Zemunu.

 O "Kefo zote" ima malo dostupnih informacija. Upućeni po društvenim mrežama navode da je u pitanju satanistička sekta koja navodno koristi esperanto, svahili ili sesoto jezik. Produžena rečenica njihove mantre glasi "Kefo zote, kifo all", što znači: "Smrt svemu što postoji, metamorfoza".

Opasne poruke sledbenicima

Dodaje se i da je postojao sajt nazvan "Kefo zote", koji je uklonjen sa interneta 2016. Na njemu su, između ostalog, bile poruke koje je, navodno, satana uputio svojim vernicima:

"Ne budite isključivi. Moja priroda je dualistična. Mogu da nagradim ili kaznim... Došlo je vreme. Hranio si me svojim grehovima i ja sam sad veliki kao kosmos. Nemoj da otkrivaš moje tajne. Pusti je da bude nagrada za mene i ja ću te nagraditi tvojim mentalnim delom. Uzeću joj otrovne sokove. Vatra je podignuta. Krug je započeo. Kako bude, tako će biti".

Na tom sajtu je, takođe, bila objavljena i pesma koja govori o đavolu u ljudskom liku i u svakom čoveku. Poručuje se da, ukoliko ga ignorišemo, odnosno ne prihvatamo zlo u sebi, đavo je sve moćniji.

Pravila ljudima "umetničke ožiljke"


Na Markovim i Katarininim Fejsbuk i Instagram profilima vidi se da su bili opčinjeni nekim magijskim ritualima i citatima. Katarina se predstavljala i kao Keti Kasapin, jer je zainteresovanima nožem sekla kožu tako da im ožiljci budu u formi simbola ili slika. Nakon što su uhapšeni, na njihovim društvenim mrežama pojavila se salva pretećih poruka. Na stotine ljudi pretilo im je mučenjem i ubistvom. 




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija