• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

01.01.2024

20:25

Zvicerov zamenik izrešetan u garaži na Vračaru! Jedan od ubica likvidiran na Krfu, drugi spaljen u Surduku!

printscreen/rudar7/informer

Vesti

Zvicerov zamenik izrešetan u garaži na Vračaru! Jedan od ubica likvidiran na Krfu, drugi spaljen u Surduku!

Podeli vest

Kotoranin Davorin Baltić (41), viskokopozicionirani pripadnik "kavačkog klana", ubijen je prvog dana 2018. na ulazu u garažu zgrade u kojoj je živeo, u ulici Internacionalnih brigada na Vračaru. Veruje se da je i on jedna u nizu žrtava rata sa suparničkim "škaljarskim klanom".

Dvojica napadača u belom sasuli su iz "heklera" kišu metaka Baltiću u glavu, dok je u "golfu 7" bio sa policajkom Marijom Nikolić, inače kumom njegove supruge. U Crnogorca je ispaljeno više od 60 metaka i nije mu bilo spasa, dok je Nikolićeva čudom prošla bez povreda.

Foto: Privatna arhiva

Damir Hadžić i Alen Kožar ubijeni na Krfu

Interesantno je i da ubice više nisu među živima i da su takođe brutalno likvidirani. Istraga je pokazala da je jedan od egzekutora bio Damir Hadžić, a drugi najverovatnije Goran Mihajlović, jedna od žrtava zloglasnog klana Veljka Belivuka.

Hadžić je, zajedno sa Alanom Kožarom, izrešetan 23. jula 2020. na Krfu. Njihova tela je u kolima našla maserka kojoj su prethodno tražili tretman. Mihajlović je otet 1. aprila 2019. i odvezen u kuću strave u Ritopeku, a kasnije u vikendicu u Surduku, gde je spaljen na lomači od guma!

Osveta "škaljaraca" zbog Radomana

Prema operativnim saznanjima obaveštajnih službi, "škaljarci" su Baltića smatrali odgovornim za ubistvo svog člana Gorana Radomana (38) početkom 2015. Ovaj Cetinjanin je, inače, prva žrtva u ratu dva klana, u kom je nastradalo preko 50 ljudi.

Foto: Privatna arhiva

Goran Radoman, prva žrtva u ratu između "škaljara" i "kavčana"

Baltića je crnogorska policija povezivala i sa ubistvom bivšeg poslanika Liberalnog saveza Saše Markovića u Budvi, u aprilu 2015., kao i sa ubistvom njegovog kuma Gorana Đuričkovića koji je usmrćen hicem iz snajpera u blizini svog kafića u Budvi u oktobru iste godine.

Osim toga, Baltić je dovođen u vezu sa Južnoafrikancem Majklom Gregorijem Ferarisom koji je kasnije osuđen za planiranje ubistva Đuričkovića, inače zeta slavnog fudbalera "Crvene zvezde" Vladimira Petrovića Pižona. 

Davorin je medijima postao interesantan nakon šokantnog ubistva sugrađanina Gorana Lenca (32), golmana lokalnog fudbalskog kluba iz Kotora, ubijenog nasred fudbalskog terena u septembru 2017.

Ovo ubistvo zbunilo je policiju, jer na prvi pogled Lenc nije imao veze sa obračunom klanova, niti je imao kriminalni dosije, ali je kasnije utvrđeno da je bio blizak pojedinim istaknutim figurama iz "kavačkog klana".

U novinskim čituljama, pored imena brojnih "kavčana", pojavilo se i ime vođe klana Radivoja Zvicera, kao i ime "drugog čoveka" Davorina Baltića. Da je reč o nastavku obračuna kotorskih klanova, potvrdio je tadašnji direktor policije Vladimir Rebić.

Imao lažni italijanski pasoš

Kako je posle pucnjave otkriveno, Baltić je kod sebe imao lažni italijanski pasoš pod imenom Nikola Bendeti i sa njim je putovao u Brazil, Albaniju, Italiju, a onda poželeo da se skrasi u Beogradu iako mu je iz bezbednosnih razloga bio zabranjen ulazak u Srbiju.

U falš pasošu navodi se još da je "Benedetijev" status "neoženjen", da je po zanimanju "radnik", da ima smeđe oči i kosu i da nema posebnih telesnih znakova, poput ožiljaka ili belega.

Foto: printscreen/rudar7/informer

Snimak profesionalnog ubice iz garaže

Zanimljiv je i podatak koji otkriva da je pasoš izdat u novembru 2014., nekoliko meseci pre nego što će početi haos između "škaljaraca" i "kavčana". Taj podatak ukazuje i da su "vojnici" klanova bili uveliko spremni da beže i skrivaju se nakon krvoprolića koje su planirali.

Sa ovim pasošem Baltić je obišao maltene pola sveta. Najpre se obreo u Brazilu, potom u Italiji, pa Albaniji i na kraju poslednjih mesec dana života u Beogradu.

Policajka bacila pištolj u kontejner

Apelacioni sud u Beogradu je u martu 2022. osudio pravosnažno policajku Mariju Nikolić na šest meseci kućnog zatvora zbog nedozvoljenog nošenja pištolja, koji joj je oduzet. Ona je posle ubistva Baltića iz automobila uzela njegov pištolj, odnela ga do susedne ulice i bacila u kontejner. Međutim, kada su njene kolege stigle na mesto zločina, sama im je priznala da je bacila oružje. 
Pred sudom je tvrdila da je to učinila u stanju šoka tokom pucnjave u kojoj je život izgubio njen kum:
- Situacija je bila takva kakva je. Bilo mi je žao i tada i sada.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Belivuk: "Ovo kao da je rođeni moj brat svedočio"! Šokirao izjavom: "Goran Mihajlović nije mrtav, već se krije"!
Specijalni sud

Belivuk: "Ovo kao da je rođeni moj brat svedočio"! Šokirao izjavom: "Goran Mihajlović nije mrtav, već se krije"!

Suđenje kriminalnoj grupi Veljka Belivuka i Marka Miljkovića optuženoj za sedam ubistava u kući strave u Ritopeku, među kojima je i likvidacija Gorana Mihajlovića koji je prema optužnici otet, otrovan a potom mrtav prebačen u Surduk 1. aprila 2019. gde je njegovo telo spaljeno, danas je nastavljeno svedočenjem Filipa Golubovića iz Berana.

02.11.2023

16:06

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija