• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

11.01.2024

15:16

Saopštenje MUP! Ovo su rezultati rada policije Policijske uprave u Užicu

Tanjug/printscreen

Vesti

Saopštenje MUP! Ovo su rezultati rada policije Policijske uprave u Užicu

Podeli vest

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Užicu tokom decembra 2023. godine ostvarili su dobre rezultate rada i održali povoljno stanje bezbednosti.

"Tokom decembra otkriveno je i prijavljeno ukupno 88 krivičnih dela, što je za 24% manje u odnosu na isti mesec prošle godine, od kojih je 81 krivično delo iz oblasti opšteg kriminala, 5 krivičnih dela iz oblasti privrednog kriminala, 1 delo iz oblasti visokotehnološkog kriminala i 1 delo iz oblasti ekološkog kriminala. Policijski službenici rasvetlili su 56% krivičnih dela izvršenih od strane nepoznatih lica" piše u saopštenju PU Užice.

Izvršena su 4 krivična dela protiv života i tela i 19 krivičnih dela protiv imovine. Broj teških krađa manji je za 25%.

"Tokom decembra policija je zaplenila više od 4 kilograma marihuane. U oblasti javnog reda i mira ostvareno je povoljno stanje, budući da nisu registrovani teži oblici narušavanja javnog reda. Evidentirana su 43 javna okupljanja. Sva javna okupljanja protekla su bez izvršenih krivičnih dela i prekršaja. Po Zakonu o javnom redu i miru evidentiran je 31 prekršaj, od kojih je 12 izvršeno na ulicama i na trgu, dok je 10 izvršeno u ugostiteljskim objektima" dodaje se u saopštenju koje je prosleđeno medijima.

Foto: Printscreen MUP Srbije

Ilustracija

Stanje bezbednosti učenika i škola je zadovoljavajuće. Nije bilo izvršenih krivičnih dela u školama na području Policijske uprave u Užicu.

"U decembru 2023. godine na putevima koje pokriva Policijska uprava u Užicu dogodilo se ukupno 55 saobraćajnih nezgoda, od kojih 23 sa nastradalim licima, u kojima su poginula 2 lica, 8 zadobilo teške, a 26 lake telesne povrede. Prema kategorijama učesnika u saobraćaju, poginuli su 1 pešak i 1 vozač putničkog vozila, a među povređenima je najviše vozača u putničkim vozilima – 15 i putnika u putničkim vozilima – 13" navedeno je u saopštenju.

U kontroli saobraćaja otkriveno je 3.687 saobraćajnih prekršaja. Iz saobraćaja je isključeno ukupno 355 vozača, od kojih 227 zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola i 8 pod dejstvom psihoaktivnih supstanci.

"U toku meseca decembra 2023. godine na području Policijske uprave u Užicu registrovano je 12 migranata, od kojih je 8 izrazilo nameru za dobijanje azila u Republici Srbiji. Na području Policijske uprave u Užicu izvršena je prijava boravišta za više od 10.500 stranih državljana, što je za 20% više u odnosu na isti mesec prethodne godine. Tokom decembra, na teritoriji Policijske uprave u Užicu, oduzeto je 16 komada oružja, sve u legalnom posedu" piše u saopštenju PU Užice.

Foto: MUP

 

Policijska uprava u Užicu, tokom decembra 2023. godine, izdala je 1.666 ličnih karti, 579 putnih isprava, 1.061 vozačku i 175 probnih vozačkih dozvola, kao i 1.772 saobraćajne dozvole.

"Policijska uprava u Užicu će i u narednom periodu nastaviti sa aktivnim bezbednosnim pokrivanjem područja, radi bezbednosne prevencije i sprečavanja izvršenja krivičnih dela, prekršaja i ostvarivanja adekvatne bezbednosti saobraćaja na putevima" navedeno je u saopštenju.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija