• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: T. I.

27.01.2024

19:37

Gazda pekare ubio radnicu, jer ga je dobila na sudu! Stravični detalji zločina u centru Zaječara

PrintScreen/Društvene mreže

Vesti

Gazda pekare ubio radnicu, jer ga je dobila na sudu! Stravični detalji zločina u centru Zaječara

Podeli vest

Marjan Duljaj (55), vlasnik lanca pekara "Ukus" iz Zaječara, pištoljem je u centru grada ubio bivšu radnicu Draganu Matijević (55), jer ga je tužila zbog nezakonitog otkaza i dobila na sudu!

Pomahnitali Duljaj joj je 27. januara 2016. pucao u glavu u advokatskoj kancelariji Zorane Nenković, a potom je otišao u obližnju agenciju za nekretnine i ispalio sebi hitac u grudi! U kritičnom stanju je prebačen u beogradski Urgentni centar, gde su lekari uspeli da ga spasu.

Monstrum je, na kraju, pravosnažno osuđen na samo 14 godina zatvora!

Otkaz zbog bolovanja

Svemu je prethodio sudski spor. Naime, Dragana je godinu dana pre polomila ruku i nije se pojavljivala na poslu nekoliko meseci. Uredno je otvorila bolovanje ali, kad se vratila na posao, poslodavac joj je rekao da mu ona više nije potrebna i oterao ju je iz pekare.

Dragana ga je tužila i sud je, neposredno pre krvoprolića, naložio Duljaju da joj isplati 300.000 dinara novčane naknade i da je vrati na posao. On joj je najpre obećao da će to sve ispoštovati. Međutim, brzo se predomislio... 

- Kobnog dana njih dvoje su se oko 11 sati našli u advokatskoj kancelariji Zorane Nenković, a prisutna je bila i Valentina Ćirić, vlasnica agencije za nekretnine "Perspektiva", koja deli kancelariju sa advokatom. Dragana je sa svojom advokaticom trebalo da se dogovori sa Duljajem o obeštećenju i nastavku saradnje, no ovaj je očigledno došao na sastanak s odlukom da spor reši pištoljem, koji mu je bio u džepu, repetiran i sa metkom u cevi - ispričao je tada Informerov izvor iz istrage.

Foto: PrintScreen/Društvene mreže

Monstrum Marjan Duljaj sa suprugom

Na pitanje kada će je vratiti na posao, Duljaj je kao iz topa odgovorio: "Nikad, imao sam nešto drugo u planu", a odmah potom potegao pištolj pred tri prestravljene žene, koje su u panici pojurile napolje na ulicu.

Očevidac drame Marica D. je posvedočila da je bila preko puta kada su dve žene istrčale, vrišteći i dozivajući u pomoć.

- Za njima je krenula i treća, ali ju je ispred vrata sustigao krupniji muškarac, uhvatio je za kosu i uvukao nazad u kancelariju. Dok ju je uvlačio, vikao je: 'Nikad, nikad!', i vitlao pištoljem. Trenutak kasnije, videla sam kroz staklena vrata da ju je oborio na pod i pucao joj u čelo.

Pucao sebi u stomak

Policija je brzo stigla i opkolila ubicu, pre nego što je uspeo da pobegne iz kancelarije. 

- Policajci su ga pozivali da odbaci oružje i da se preda, ali je on legao na pod, da ga ne bi videli kroz prozor, s ulice. Samo što su policajci krenuli da upadnu u kancelariju, odjeknuo je pucanj. Odgurnuvši vrata, zatekli su Draganino i Marjanovo telo u lokvi krvi - naveo je naš sagovornik.

Foto: informer.rs

Kancelarija u kojoj se desilo krvoproliće

Ubica i žrtva su u tom trenutku još davali znake života, pa su kolima Hitne pomoći odmah prebačeni u Zdravstveni centar u Zaječaru. Uprkos naporima lekara, Dragana je posle nekoliko sati podlegla povredama, a Duljaj je upućen u Beograd na dalje lečenje. 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija