• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

31.01.2024

18:10

Jača kontrola ilegalnih migracija! U Malom Zvorniku formiran štab, jake policijske snage garant bezbednosti građana!

MUP Srbije

Vesti

Jača kontrola ilegalnih migracija! U Malom Zvorniku formiran štab, jake policijske snage garant bezbednosti građana!

Podeli vest

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova prisutni su i sprovodiće kontrole i preduzimati mere na teritoriji Malog Zvornika, Ljubovije, Loznice i Banje Koviljače sve dokle se kanali krijumčarenja ljudi i iregularnih migracija ne preseku“, izjavio je Branislav Šalipurević, rukovodilac Štaba za suzbijanje iregularnih migracija u Malom Zvorniku.

Šalipurević je objasnio da je štab u Malom Zvorniku formiran po naređenju ministra  unutrašnjih poslova Bratislava Gašića i da su odmah po formiranju preduzete pojačane aktivnosti na suzbijanju iregularnih migracija.

- Uvereni smo da će pojačano prisustvo i vidljivost pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova doprineti ukupnom osećaju bezbednosti građana i njihove imovine na ovom prostoru - kazao je Šalipurević.

On je istakao da je, od formiranja štaba, 29. januara ove  godine, obavljena kontrola 93 vozila, 166 lica, i da je otkriveno 107 iregularnih migranta, koji nezakonito borave na ovom području, od kojih su 82 dalje smeštena u prihvatne centre, koji su u nadležnosti Komesarijata za izbeglice i migracije.

Foto: MUP Srbije

 

 

Naglasio je da je protiv jedne osobe podneta krivična prijava zbog krivičnog dela u vezi sa opojnim drogama, a da je protiv 15 lica, stranih državljana, privedene nadležnom sudu za prekršaje zbog kršenja Zakona o strancima i Zakona o oružju i municiji, jer su kod njih pronađeni noževi.

Istakao je da su štabovi, koji su prethodno formirani u Subotici, Preševu, Dimitrovgradu dali izuzetne rezultate i da je novoformirani štab u Malom Zvorniku nastavak opsežne akcije na suzbijanju iregularnih migracija na teritoriji Srbije.

- Dokle god postoje rute i kanali za iregularne migracije na ovom prostoru, kao i žalbe građana da iregularni migranti povređuju njihovu imovinu i noću se kreću u blizini naseljenih mesta čim im stvaraju osećaj nespokoja, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova biće prisutni i preduzimati sve mere u skladu sa zakonom, kako bi se kanali za ilegalno krijumčarenje migranata suzbili i građani osećali bezbedno - kazao je Šalipurević.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Kakva uvertira za PSŽ: Lajpcig demolirao Borusiju, Bajern preživeo!
Fudbal

Kakva uvertira za PSŽ: Lajpcig demolirao Borusiju, Bajern preživeo!

Ekipa Borusije iz Dortmunda ubedljivo je savladana na gostovanju Lajpcigu sa 4:1 u 31. kolu Bundeslige, pa je pitanje kako će ovaj poraz uticati na "milionere" pred njihov okršaj sa Pariz Sen Žermenom u polufinalu Lige šampiona 01. maja. Bajern je ostvario tešku pobedu nad Ajntrahtom od 2:1, a sa tri boda izvukli su se Volfsburg i Verder Bremen.

27.04.2024

18:55

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija