• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Republika.rs

03.02.2024

20:49

Šok! Kod Koste pronađen sumnjiv papir: Maloletni ubica se nada slobodi, ima i plan!

Zoran Sinko

Vesti

Šok! Kod Koste pronađen sumnjiv papir: Maloletni ubica se nada slobodi, ima i plan!

Podeli vest

Do detalja ispisao koji bi mu bili prvi koraci kada ga puste jer je uveren (pogrešno) da će se to brzo desiti.

Maloletni ubica Kosta Kecmanović ubeđen je da će, pre ili kasnije, a on je siguran da će to biti uskoro, morati da ga puste s psihijatrijske klinike, na kojoj provodi dane. Ta nada je pogrešna, ali to njega ne sprečava da kuje planove šta će da radi kad se nađe na slobodi.

U njegovoj sobi nedavno je pronađen papir na kojem je do detalja ispisao svoje planove, a on ga je, što je posebno zanimljivo, ostavio nasred stočića da bude lako uočljiv. Da li je time hteo da pošalje neku poruku da bi, eto, kako on zamišlja, mogao da se socijalizuje u uključi u normalan život, možemo samo da naslućujemo, međutim, da to svakako nije istina, to znamo.

Bilo kako bilo, kako kaže izvor, Kosta K. ni na tom papiru ni u onome što govori uopšte ne pominje roditelje, osim majku u negativnom kontekstu.

- On se očigledno nada izlasku, a glavno o čemu piše je to da bi živeo u inostranstvu. Dakle, plan mu je da ode iz Srbije, e sad, kako bi to uradio, to ne navodi. Napisao je i da bi hteo da putuje i radi nešto vezano za putovanja. Ima tu i nekoliko nepovezanih rečenica, kao da je počinjao neku misao, pa skakao na drugu, zatim treću. Ali to će već analizirati stručnjaci - objašnjava dobro obavešten izvor.

Foto: Zoran Sinko

 

Podsetimo, Kosta se nalazi na Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu u Beogradu.

Iako postoje posebna ograničenja u ovoj ustanovi, on ima pristup papirima, koje uglavnom koristi za crteže, a koji ujedno pomažu psiholozima da saznaju i utvrde šta je u glavi dečaka-ubice.

- Ne crta svaki dan, ali kada crta, uglavnom su to neke mračne slike, u kojima se ne može naći nijedna pozitivna stvar. Naime, na papirima nema nacrtane prirode, nasmejanih ljudi i životinja, već škrabotina koje teško ko može da razume. Upravo ti crteži pomažu psiholozima da utvrde o čemu tinejdžer razmišlja i da li oseća kajanje za ono što je počinio - objašnjava izvor iz istrage, konstatujući da o bilo kakvom kajanju teško može da bude reči.

Svi su šokirani

Kako dodaje, tim stručnjaka je šokiran ponašanjem dečaka jer on ne oseća nikakvu emociju niti je pokazuje.

- Činjenica je da Kosta ima pomračenje uma i to je pokazalo njegovo ponašanje. Takođe, crteži su još jedan od pokazatelja za to. Psiholozi kažu da ne postoji nijedan crtež za koji bi se moglo reći da dečak pokušava da iskaže bilo kakvo pokajanje. Zapravo, on ovim dodatno pokazuje da ne oseća ni trunku kajanja za sve što je počinio - zaključio je izvor iz istrage.

Foto: Printscreen/Zoran Sinko

 

Podsetimo, maloletni Kosta K. počinio je stravičan masakr koji je Srbiju zavio u crno! Kobnog 3. maja 2023. godine uz prethodno razvijeni plan ušao je u Osnovnu školu Vladislav Ribnikar na Vračaru i mučki likvidirao devet učenika i jednog radnika obezbeđenja. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
BorisDe

pre 2 meseca

Nek neko rokne ovo malo govno več jednom, nema tu života više za njega i tako i onako neko će ga dočekat ili pre vremena slati na onaj svet kako je i zaslužio.

Milona

pre 2 meseca

Otkud vama informacije i dokle cete objavljivatu te stvari? Ko vam ih daje. To nije dozvoljeno i nema nigde u svetu da se svaki dan pise sta radi masovni ubica. Treba da vas tuze advokati porodice. Mize mecka da zaigra i pred vasim vratima. Cime se vu koristite, bedo.

Evo šta se sve zna o hladnokrvnoj ženi, majci dečaka-ubice: Ovo je dosije Miljane Kecmanović
Hronika

Evo šta se sve zna o hladnokrvnoj ženi, majci dečaka-ubice: Ovo je dosije Miljane Kecmanović

Miljana Kecmanović (47), majka dečaka-ubice Koste K. (14), koji je u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" 3. maja prošle godine ubio devet učenika i radnika obezbeđenja, po prvi put se pre par dana pojavila u javnosti, odnosno na suđenju u Palati pravde gde joj se sudi za nedozvoljeno držanje oružja zbog DNK traga koji je pronađen na jednoj čauri na mestu zločina.

02.02.2024

16:28

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)
katastrofa

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)

Teretni voz koji je prevozio gorivo iskočio je iz šina i zapalio se u blizini granične linije između američkih saveznih država Novi Meksiko i Arizona, a u incidentu nije bilo povređenih, saopštili su železnički operater BNSF i policija.

27.04.2024

08:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija