• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Danica Ćuruvija

06.02.2024

13:03

"Nikola Vušović se neće predati"! Advokat Ćopavog Džonija za Informer: "Nije trenutak za tako nešto, ali..."

D.Ć./informer

Vesti

"Nikola Vušović se neće predati"! Advokat Ćopavog Džonija za Informer: "Nije trenutak za tako nešto, ali..."

Podeli vest

Advokat Nikola Nikolić, branilac Nikole Vušovića zvanog Ćopavi Džoni, koji je optužen da je bio na čelu takozvane "Vračarske grupe", otkrio je danas za Informer da se njegov klijent neće predati u ovoj fazi postupka.

Branilac odbeglog Vušovića je istakao da nije momenat da se u ovoj fazi postupka Vušović preda.

- Kao što znate pripremno ročiste je zatvoreno za javnost, ali ja neću podeliti nikakvu tajnu i odbrana je negirala bilo kakvu mogućnost korišćenja "SKAJ" aplikacije. Jer je zaista u pitanju nezakonita radnja, ne samo po našim, već i po evropskim propisima. Mi nismo članica EU i nemamo nikakvu obavezu da radimo po tim pravilima, i ja se nadam da će ta komunikacija biti izuzeta iz spisa - rekao je advokat Nikola Nikolić, a zatim i dodao: 

Foto: Danica Ćuruvija

 

- Ja branim Nikolu koji je u bekstu i Darija koji je u zatvoru u Austriji. Naravno da sam osporio kompletne dokaze tužilaštva jer smatram da su neutemeljeni, kada su u pitanju tehničko - pravne stvari urađene u predkrivičnom postupku, a potom je policija pokušala da skine sa SKAJ aplikacije. Mislim da u ovoj fazi postupka ja ne mogu da odlučujem da li će se on predati ili ne - dodao je on.

Foto: Danica Ćuruvija

 

Prethodno je Nikolić osporio navode optužnice koja njegovog klijenta tereti za ubistva Aleksandra Šarca, Dragana Ristića i Aleksandra Halabrina, kao i pet pokušaja ubistava.

Takođe on je osporio navode još četvorice optuženih koje zastupa u ovom procesu.

Suđenje se danas odvija iza "zatvorenih vrata" pošto su advokati iznosili svoje predloge za dalji tok suđenja.

Podsetimo, kao organizator ove grupe optuženi su Nikola Vušović i Uroš Piperski, a svim optuženima se na teret stavlja krivično delo udruživanje radi vršenja krivičnih dela.

Optužnicom je obuhvaćeno ukupno 38 osoba, od kojih je 11 u bekstvu. Grupa se tereti za ubistva 20.marta Aleksandra Halabrina, 10. septembra Dragana Ristića, i 17.oktobra 2020. godine Aleksandra Šaraca.

Pokušaji ubistava izvršeni su 7.oktobra na sada pokojnog Lazara Vukićevića, 29. decembra 2019. godine na Samira Divljanovića, 11. maja 2020. na Miloša Nilovića, 27. novembra 2020. godine na Andriju Zarića kao i na Arsenija Stefanovića 1. febraura 2021. godine.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

(VIDEO) Ovaj snimak je razgnevio celu Rusiju! Kako je Ukrajina uspela ovo?! Dron zbrisao milionski supermoderni sistem!
NEVEROVATNO

(VIDEO) Ovaj snimak je razgnevio celu Rusiju! Kako je Ukrajina uspela ovo?! Dron zbrisao milionski supermoderni sistem!

Prema tvrdnjama ukrajinske vojske, u napadu njihovih snaga uništen je skupoceni sistem ruske vojne opreme. Ukrajinska vojno-obaveštajna agencija GUR objavila je u subotu video snimak za koji tvrde da prikazuje udar pripadnika Obaveštajne službe odbrane Ukrajine (DIU) i 15. odvojene artiljerijsko-izviđačke brigade Black Forest kako gađaju ruski radarski sistem 48Y6 K-1 Podljot, a na snimku je uhvaćen i dramatičan trenutak eksplozije.

27.04.2024

20:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija