• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Kurir

06.02.2024

14:52

Belivuka i Miljkovića vezuje isti datum: Pre 3 godine pohapšeni, na isti datum Veljko Belivuk "pao" i zbog ubistva na šinama

Informer

Vesti

Belivuka i Miljkovića vezuje isti datum: Pre 3 godine pohapšeni, na isti datum Veljko Belivuk "pao" i zbog ubistva na šinama

Podeli vest

U velikoj akciji policije pre tri godine, 4. februara 2021. godine, uhapšena je organizovana kriminalna grupa Veljka Belivuka i Marka Miljkovića koja je optužena za najteža krivična dela među kojima su sedam brutalnih ubistava!

Oni su, da podsetimo, uhapšeni u spektakularnoj akciji kodnog naziva "Otimač" u kojoj je učestvovalo više od 300 policajaca.

- Posle hapšenja je otkrivena klanica u Ritopeku ili štek kuća kako su je zvali, u kojoj su žrtve, navodno, ubijane i raskomadane, posle čega su samlevene u mašini za mlevenje mesa i zatim bačene u Dunav. U telefonima su im na aplikaciji "Skaj" nađene fotografije mučenja i sečenja, kao i prepiske o njihovim operacijama - podseća izvor Kurira.

Belivuk je tog jutra uhapšen u velikoj akciji policije i BIA na Rudniku, a posle toga je uhapšen njegov najbliži saradnik Marko Miljković, kao i ostali članovi kriminalne grupe. Svi oni uhapšeni su dok su išli da spale vozila koja su koristili za krivična dela.

Kriminalna grupa Belivuka i Miljkovića posedovala je, osim klanice u Ritopeku, i nekoliko štek vikendica na različitim lokacijama, kako u Beogradu, tako i u drugim delovima Srbije. Kasnije je otkrivena i vikendica u Surduku koja je u vlasništvu supruge Radoja Živkovića zvanog Žuti, inače rođaka vođe kavačkog klana Radoja Zvicera.

Foto: Maša Banđur

 

 

- U Humskoj 1, na stadionu FK Partizan, u prostorijama koje su nastale pregrađivanjem nekadašnjeg restorana, nađeni su narkotici, oružje, kao i materijalni i biološki tragovi - kaže  sagovornik i dodaje:

- Kriminalna grupa je na ovom mestu otela i, kako se navodi u optužnici, silovala mladića I. S. Tri dana su ga držali u svom bunkeru na stadionu Partizana ispod južne tribine i silovali ga bilijarskim štapom.

Članovi ove kriminalne grupe su naloge prenosili preko aplikacije “Skaj”. Aplikaciju su koristili pod kodnim imenima Belivuk – Soprano, Miljković – Leon i Kratos, Lalić – Bari Mils, Budimir Marko – Katona, Budimir Miloš – Ares, Draganić – Brale i Boske, Janković – Hel, Đurić – Tajson, Spasojević – Topalović, Tešić – Fleš, Hrvatin – Anakin i Leo Leku, Lakićević – Džeri, Stefanović – BMW, Grek – Ragnarot, Dimitrijević – Šeprtlja, Ivanonski – Engri, Karapandžić – Salvatore, Vučeljić – Struja, Andrić – Disenador, Stošić – Riven.

Tužilaštvo za organizovani kriminal podiglo je optužnicu protiv Veljka Belivuka i Marka Miljkovića i 28 njihovih vojnika kojom se terete za ubistva Aleksandra Gligorijevića Pukija, Gorana Veličkovića Goksija, Lazara Vukićevića, Zdravka Radojevića, Milana Ljepoje, kao i Gorana Mihajlovića i Nikole Mitića.

Tokom suđenja u Specijalnom sudu u Beogradu otkriveno je mnogo pogotovo posle izlaganja čak trojice svedoka-saradnika Srđana Lalića, Nikole Spasojevića i Bojana Hrvatina.

- Lalić je izneo mnogobrojne detalje zločina klana, a govorio je i o ubistvima koja nisu obuhvaćena optužnicom. U svom izlaganju svoje nekadašnje saradnike optužio je za mnogo više nego što je to sada slučaj, a ročišta na kojima je ispitivan Lalić bila su burna zbog reakcija okrivljenih na njega - podseča sagovornik.

Na isti dan, inale je, pre šest godina Veljko Belivuk uhapšen i za ubistvo Vlastimira Miloševića na šinama, za koje je kasnije oslobođen optužbe.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija