• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Švajcarski portali

07.02.2024

11:26

"Tašta me je tukla, a ona me provocirala": Sramna odbrana Srbina koji je zaklao ženu u Švajcarskoj

zoran sinko /shutterstock

Vesti

"Tašta me je tukla, a ona me provocirala": Sramna odbrana Srbina koji je zaklao ženu u Švajcarskoj

Podeli vest

Državljanin Srbije (53) koji se u Švajcarskoj tereti da je svoju suprugu ubio nožem, pred sudom se pravdao da ga je tašta tukla, a žena provocirala te da se ne seća zašto je brutalno presudio ženi sa kojom ima troje dece.

Kako navode švajcarski mediji suđenje je održano juče ujutru kada je do detalja navedeno šta se dešavalo tog kobnog 14 juna 2020. godine.

Srbin se tereti da je ubio svoju ženu u Emenbrikeu, tako što joj je zadao sedam uboda nožem u vrat i osam u grudi. 

On je juče na sudu na kom je održan glavni pretres svedočio da ga je ona provocirala i tukla pre zločina, kao i da se ne seća se samog ubistva.

"Počela je da me provocira i htela je namerno da započne svađu. Polila me kafom, a onda svu odeću bacila iz ormana. Pao mi je mrak na oči. Znam da je bilo tuče, ali se ne sećam šta se dogodilo. Kada sam došao k sebi, video sam šta sam uradio.", rekao je sudijama u krivičnom sudu.

Potom je kroz plač nastavio da objašnjava kako nije mogao da izdrži provokacije. 

Foto: Pixabay

 

 

Tašta ga napala u Srbiji 

Prema njegovim rečima ubistvu je prethodio njihov odlazak u Srbiju gde ga je navodno napala tašta.

"Tokom boravka u Srbiji pretukla me je tašta. On mi je govorila da će da nastavi ono što je njena majka započela. " navodno je rekao okrivljeni Srbin.

Kako je objasnio njegova žena je htela razvod braka, koji on nije hteo, a pritom je i kako je naveo imala ljubavnika za koga je saznao kada je uzeo njen telefon. 

Sudija je tokom suđenja pominjala novac koji je Srbin uzeo sa računa svoje žene te time želeo da ukaže i na još jedan motiv ovog jezivog zločina. 

Naime, kao motiv ubistva na sudu se navodi razvod koji on nije želeo da da ženi, ali i 432.417 franka. 

Na pitanje sudije šta je uradio sa tim novcem okrivljeni nije želeo da odgovori, piše loklani mediji.  

Tokom suđenja izneti su detalji da je okrivljeni dva sata pre ubistva salo poruke da će zaklati svoju ženu,  kako je žena ubijena, kako je zatečeno njeno telo u lokvi krvi, ali i to da je Srbin ubrzo nakon ubistva slao poruke bratu i ljubavnici u kojima je naveo šta je uradio.  

Foto: printscreen

 

Sudija ga je pitao kako je moguće da se pored svega toga ne seća šta je uradio,ali Srbin, koji je tokom suđenja više puta zaplakao, nije dao odgovor na to pitanje. 

Advokat traži manju kaznu 

Advokat našeg državljanina u njegovu odbarnu rekao je da je njegov branjenik odgovoran za smrt žene ali da nije ubica. 

" On ima tešku depresiju, psihijatar i porodični lekar su mu prepisali lekove" rekao je advokat i između ostalog rekao da doživotni zatvor nije adekvatna kazna već da ga treba kazniti za ubsitvo iz nehata. 

Prema rečima advokata Srbina treba kazniti na 8 godina zatvora bez proterivanja iz Švajcarske jer on tamo živi 30 godina, kao i njegovi rođaci. 

Ovim je glavni pretres završen na sudu u Lucernu koji će naknadno doneti presudu. 

Podsetimo, državljanin Srbije tereti se da je svoju suprugu, pod pretnjom nožem, davio i tukao, da bi potom brutalno izbo u njihovom domu. Motiv ovog stravičnog zločina navodno je bio razvod, koji je supruga tražila, istovremeno strepeći za svoj novac.

Prema optužnici, Srbin je svojoj supruzi zadao sedam uboda nožem u vrat i osam u grudi, nakon što ju je prethodno davio i tukao. Par je bio u stalnim svađama zbog želje žrtve za razvodom i podelom imovine, a dodatno je situaciju pogoršala saznanjem da su oboje imali ljubavnike.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija