• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/RTCG

07.02.2024

21:33

Progovorio prijatelj ubijenog ministra odbrane: Pavle nije želeo obezbeđenje, bili smo zajedno kad je izrešetan

Informer/Youtube RUDAR 7

Vesti

Progovorio prijatelj ubijenog ministra odbrane: Pavle nije želeo obezbeđenje, bili smo zajedno kad je izrešetan

Podeli vest

Od ubistva ministra odbrane Savezne Republike Jugoslavije Pavla Bulatovića prošle su 24 godine.

O zločinu koji nikada nije rasvetljen za TVCG govorio je svedok Mirko Knežević koji je bio sa Bulatovićem te kobne večeri za istim stolom.

Knežević, kao i partijske kolege i prijatelji Bulatovića veruju da je pozadina ubistva bila politička.

Popodnevno druženje s prijateljima u restoranu „Rad“ na Banjici prekinuli su hici iz automatskog oružja, a potom je odjeknula vest – ubijen je Pavle Bulatović.

Njegov prijatelj Mirko Knežević koji je sedeo za istim stolom i nakon 24 godine seća se svakog detalja te noći.

- Oko sedam sati se zapucalo iz pravca stadiona preko prozora na kom smo mi sedeli. Pokojni Pavle je na mestu zločina izrešetan, a mene su dva metka pogodila - priseća se Knežević, prenosi RTCG.

Za razliku od buke koja je nastala te večeri, u godinama nakon toga svirepo ubistvo je prekrila tišina zaborava.

Foto: Printskrin/društvene mreže

 

Do danas nisu poznate ubice ni nalogodavci Kneževića, i pored toga što je svedok zločina za sve ove godine niko nije pozvao da svedoči.

- Jedino ko je mene došao nešto da pita su bila dvojica iz Vojne bezbednosti dok sam ležao na VMA. Niti me je zvao istražni sudija, ni tužilac. Niko me više nije kontaktirao u vezi tog slučaja. To je jedna sramota od države i od sistema - ogorčen je Knežević.

Jedini potez Savezne Vlade bilo je formiranje Anketnog odbora koji je trebao da istraži ubistvo.

Savezna vlada i tada vladajuća Socijalistička partija Srbije saglasile su se u oceni da je likvidacija Bulatovića teroristički čin naručen iz inostranstva.

Skupština SRJ poverila je lideru radikala Vojislavu Šešelju predsedavanje Anketnom odboru koji je trebalo da ispita ubistvo.

Zaključak obimnog izveštaja koji je odbor objavio bio je da je Bulatović likvidiran jer je pokušao da spreči mahinacije prilikom nabavke vojne opreme.

Nikakve strane službe ni terorizam nisu pomenuti.

Skromnog ponašanja i načina života, Bulatović nije želeo da ga prati obezbeđenje.

Poverenje u ljude koštalo ga je života a ostala je njegova rečenica "Ako bi mene ubili, ni manje štete, ni veće bruke za državu".


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
zajecarac

pre 2 meseca

Voleo bih da znam da licpostoji mogucnost i na koji nacin se to postize, da se npr ponovo pokrene neka istraga o starom slucaju.

RASTKO

pre 2 meseca

CIA ...MI6...ubili su tada NE samo Pavla Bulatovića već i Žiku Petrovića Boška Peroševića i još mnogo drugih značajnih ličnosti koji su bili Miloševićeva desna ruka . VEČNA IM I SLAVA I HVALA ...TAKVI LJUDI SE NE SMEJU ZABORAVITI -N I K A D A

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

(VIDEO) Ovaj snimak je razgnevio celu Rusiju! Kako je Ukrajina uspela ovo?! Dron zbrisao milionski supermoderni sistem!
NEVEROVATNO

(VIDEO) Ovaj snimak je razgnevio celu Rusiju! Kako je Ukrajina uspela ovo?! Dron zbrisao milionski supermoderni sistem!

Prema tvrdnjama ukrajinske vojske, u napadu njihovih snaga uništen je skupoceni sistem ruske vojne opreme. Ukrajinska vojno-obaveštajna agencija GUR objavila je u subotu video snimak za koji tvrde da prikazuje udar pripadnika Obaveštajne službe odbrane Ukrajine (DIU) i 15. odvojene artiljerijsko-izviđačke brigade Black Forest kako gađaju ruski radarski sistem 48Y6 K-1 Podljot, a na snimku je uhvaćen i dramatičan trenutak eksplozije.

27.04.2024

20:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija