• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: T. I.

08.02.2024

16:43

Zaklao trudnicu i njenu majku pa zapalio kuću! Krvnik na kraju presudio i sebi!

Društvene mreže

Vesti

Zaklao trudnicu i njenu majku pa zapalio kuću! Krvnik na kraju presudio i sebi!

Podeli vest

Dalibor Simijonović (33) iz Radinca kupio je flašu benzina pa se uputio u kuću Vasića u Smederevu, gde je zaklao trudnu nevenčanu ženu Aleksandru (31) i njenu majku Milenu (58), pa se isekao nožem po stomaku i zapalio kuću!

Simijonović, koji je i sam skončao od dima u požaru, brižljivo je planirao ovaj pokolj koji se odigrao 8. februara 2018., što dokazuje činjenica da je prethodno kupio flašu benzina i sa sobom poneo nož.

Čekao da budu same

Žikica Vasić, Milenin muž i Aleksandrin otac, kazao je tada za Informer da je Dalibor kobnog jutra sačekao da on ode na posao, kako bi izmasakrirao nezaštićene žene.

- Veče pre zločina, Dalibor je pozvao moju stariju ćerku Jelenu telefonom i rekao joj da su Mileni i Aleksandri potrebne dobre batine, da ih treba ubiti. Vređao ih je preko telefona, svašta pričao za moju ženu, iako je za mene rekao da sam dobar čovek. Pitao je moju ćerku Jelenu kad ujutro idem na posao u Železaru i ona mu je rekla da radim prvu smenu. Znači, Dalibor je proveravao kad neću biti kući, jer da sam ja bio tu, sve bi drugačije bilo... Borio bih se sa njim, pa makar nastradao, ali bi se bar Milena i Aleksandra spasile. Imale bi vremena da pobegnu - kroz suze je ispričao Žikica.

Foto: informer.rs

Aleksandra i Milena Vasić, žrtve pomahnitalog krvnika

Prema njegovim rečima, Aleksandra i Dalibor su bili u vezi nekoliko meseci. Ona se preselila kod njega u decembru, međutim, osam dana pre zločina se vratila kući, kada su i počeli problemi:

- Dalibor je trebalo da u podrumu moje kuće završi neke građevinske radove, ali se razboleo. Išao je u Hitnu pomoć gde je dobio infuziju. Po povratku je svratio kod nas sa svojom majkom. U to vreme bile su bolesne i Aleksandra i Milena, kao i Daliborova jednogodišnja ćerka Klara iz prethodnog braka, koja je često boravila kod nas. Popili smo kafu i Dalibor je otišao kući, jer je trebalo sutradan da se javi svom lekaru kako bi dobio uput da snimi pluća.

Kad je otišao kući, dodao je Vasić, Simijonović je zvao Aleksandru zahtevajući da se vrati kod njega u Radinac. Ona mu je najpre rekla da će doći za dva, tri dana, kada se oporavi. 

Foto: informer.rs

Žikica Vasić, suprug i otac ubijenih Milene i Aleksandre

- Imala je tešku trudnoću, mnogo je povraćala. Međutim, bio je uporan i ona mu je onda rekla da neće da se vrati i prekinula vezu. Dalibor je ponovo zvao i tražio da razgovara sa mnom. Insistirao je da moja ćerka dođe kod njega, jer je bolestan i nema ko da mu skuva čaj i supu, i da njegov sin iz prvog braka nema šta da jede. Sav je zapenio od besa, bio je kao razjareni bik. Rekao je da mu pošaljem ženu kako ne bi došao kod nas da pravi probleme. Primirio sam ga malo i na kraju ga pozvao da dođe sa sinom, da svi budu kod nas u kući - posvedočio je Vasić.

Slutio zlo

Malo posle toga Dalibor je došao, svađao se sa Milenom i Aleksandrom i zatim pokupio svoje stvari i sa ćerkom Klarom se vratio kući:

- Ja sam tad počeo da slutim da se sprema neko zlo... Čim su me to jutro pozvali u firmi i rekli da je u mojoj kući izbio požar, odmah sam znao je da ona budala došao, pobio ih i zapalio.

Foto: informer.rs

Dalibor Simijonović, dvostruki ubica i samoubica

Kako je utvrđeno tokom istrage, Simijonović je kobnog jutra pozvao taksi u sedam sati ujutro. Na putu do Vasićevih, zaustavio je taksistu na benzinskoj pumpi, kupio flašu soka od dve litre, naterao prodavačicu da taj sok prospe i potom u flašu sipao benzin. 

- Na podu u sobi pronađen je nož, dužine 30 centimetara, za koji je Žikica posvedočio da ranije nije bio u kući pa se pretpostavlja da je, osim benzina, Dalibor sa sobom poneo i oružje kojim je izvršen zločin. On je najpre zaklao Aleksandru u krevetu pa je pored vrata sobe nožem ubio i Milenu. Potom je zapalio kuću i isekao sebe po stomaku, pri čemu je i sam preminuo - kazao nam je izvor iz istrage. 

Kobni ubodi u vrat i grudi

Obdukcijom tela pokazalo se da je Aleksandra ubijena snažnim udarcem nožem u vrat koji je bio smrtonosan. Milena je izbodena po vratu i grudima, gde je bio smrtonosan udarac od kog joj je isečena plućna maramica. Posle krvavog pira, Simijonović je polio kuću benzinom i zapalio, a nakon toga je sebe isekao po stomaku. Međutim, nisu bile fatalne posekotine po stomaku, iako su bile duboke, već se teško ranjen ugušio od dima.   




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija