• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: T. I.

10.02.2024

20:00

Mali, nabiću ti tu utoku u du*e! Čuveni obračun Mihajla Divca i Luke Bojovića u "Trozupcu"!

Printscreen

Vesti

Mali, nabiću ti tu utoku u du*e! Čuveni obračun Mihajla Divca i Luke Bojovića u "Trozupcu"!

Podeli vest

Surovi bokser sa Bežanije vodio je novobeogradski gang i ubrzo postao predsednik fudbalskog kluba Bežanija. Ubijen je u 28. godini. Kobni hitac ga je pogodio u leđa 12. februara 1995. ispred hotela "Putnik", pre tačno 29 godina.

Mihajlo Divac, zvani Dile, bio je momak kratkog fitilja i poznat po izuzetnoj srčanosti. Za vreme robijanja u CZ-u voleo je da provocira i napada čuvare, zbog čega je veći deo robije proveo u samici.

Bio je i na ratištima od 1991. do 1993., u Vukovaru i Osmaču, kao član 63. padobranske brigade, kasnije i vojne policije. Prema rečima vojnih lica, bio je odličan i disciplinovan vojnik.

Foto: Facebook/Legende devedesetih

Radoslav Trlajić, zvani Bata Trlaja" i Dile

Po povratku sa ratišta, učvrstio je veze i preuzeo kontrolu nad podzemljem, ovaj put na Zvezdari. Držio se sa svim "viđenijim" kriminalcima tog doba. Jedan od njegovih drugova ovako je opisao poslove kojima su se Divac, on i njihovi prijatelji bavili:

"Ne živi se dobro kao nekad, ipak neuporedivo bolje od života na koji je prinuđena većina Beograđana. Nije sjajno, ali prolazi. Radimo naplate dugova i neke kombinacije koje, naravno, nisu za priču. Još su tu dobri izlasci, kvalitetna garderoba..."

Za dlaku izbegao osvetu

Čuvena je priča o ranjavanju Dileta u kafiću "Trozubac" u Nušićevoj ulici, posle "mrkog gledanja", koju je on slikovito opisao u kultnom filmu tog vremena "Vidimo se u čitulji":

- Reagovao sam kad je on mene pogledao, jebi ga, onako provokativno. Onda sam ustao i krenuo prema njemu. I on je ustao. Ja sam napravio dva-tri koraka, a on je pucao u mene sa četiri-pet metara. Prvi metak me je pogodio u stomak, ja sam i dalje išao. Drugi metak mi je prošao kroz ruku i stomak, i dalje sam išao prema njemu. Tada sam mu rekao: 'Mali, nabiću ti tu utoku u dupe, razumeš?' I on je pobegao...

Momak o kom Divac priča je u to vreme bio klinac i kriminalac početnik, danas svima poznat Luka Bojović! Ispostavilo se da je zapucao iz straha. Mihajlo se i kasnije osvrtao na taj "incident":

- To je njegov poraz, ne moj. Nikad ne bih pucao u nenaoružanog čoveka. Ja veoma držim do kodeksa. Sramota je to što je uradio, ali ga razumem, mnogo se uplašio.

Nije tajna da je pripremana osveta, spekulisalo se da je Luka preko nekih kanala pokušao da otkupi svoj život i da se iskupi zbog navodnog "neznanja" o kome je reč. Pošto se Bojović smatrao Arkanovim "klincem", ali i zbog skore Diletove pogibije, sve je prošlo nekažnjeno.

Foto: Facebook/Legende devedesetih

Mihajlo sa najboljim drugom Zoranom Manojlovićem Kizom, proslavljenim bokserom

Mihajlo će ostati upamćen i kao tvorac ideologije da povlačenje ne postoji: "Ja ne verujem u to povlačenje, to je priča za neke nabeđene mangupe. Čim si jednom počeo da živiš tim životom, živećeš dok god postojiš!" 

Izbegavao je medijska eksponiranja, a tim povodom je jednom podsmešljivo izjavio: "Neću da budem novinska zvezda koja daje zastrašujuće izjave. Kad čitam novine i gledam njihove slike, prosto me podilazi jeza!"

Ubio ga crnogorski bokser

Poslednjeg dana života u osam sati ujutru je otišao u hotel "Putnik", gde su bili smešteni učesnici bokserskog turnira "Beogradski pobednik", kako bi od takmičara Slaviše Popovića uzeo fotografiju s posvetom.

Napuštajući hotel, zasmetalo mu je kako ga je pogledao crnogorski bokser Radovan Radusinović. Posle nekoliko razmenjenih reči, došlo je do vatrenog obračuna. Divac je bio brži i u pravcu Radusinovića i njegovog prijatelja ispalio šest hitaca.

Foto: Facebook/Legende devedesetih

Presudio mu crnogorski bokser Radovan Radusinović (sa kapom na glavi)

Zatim je istrčao napolje, dobacivši svojim prijateljima: "Bežite, ove sam izranjavao". U tom trenutku je pao. Usmrćen je metkom u leđa.

Brate, evo ga u gepeku, šta da radim?

O Divcu je govorio i Aleksandar Jovović Jovke, koji je otkrio kakav je retko odan prijatelj bio. 
- Kada je neko njegov bio u problemu, on nije pitao ni ko je, ni šta je. Problem je rešavao veoma brzo. Mihajlo je meni tražio da ga upoznam sa nekim ljudima i bio je do te mere zahvalan da, kad čuje da imam neki problem, ode sam i to reši. Pošalje mi poruku na pejdžer da mu se hitno javim. Ja ga zovem, on kaže: 'Brate, evo ga u gepeku, 'oćeš da ga ubijem ili da ga ranim?' To su ozbiljne stvari, shvatio sam da moram da vodim računa s kim se družim i šta pričam. Kažem ja: 'Ko ti to brate rekao, samo sam mislio da ga upozoriš da ne reketira pošten narod, da ne preti narodu koji drži tezgu. Kakvo ubijanje, puštaj ga, pa se vidimo.'




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

(VIDEO) Ovaj snimak je razgnevio celu Rusiju! Kako je Ukrajina uspela ovo?! Dron zbrisao milionski supermoderni sistem!
NEVEROVATNO

(VIDEO) Ovaj snimak je razgnevio celu Rusiju! Kako je Ukrajina uspela ovo?! Dron zbrisao milionski supermoderni sistem!

Prema tvrdnjama ukrajinske vojske, u napadu njihovih snaga uništen je skupoceni sistem ruske vojne opreme. Ukrajinska vojno-obaveštajna agencija GUR objavila je u subotu video snimak za koji tvrde da prikazuje udar pripadnika Obaveštajne službe odbrane Ukrajine (DIU) i 15. odvojene artiljerijsko-izviđačke brigade Black Forest kako gađaju ruski radarski sistem 48Y6 K-1 Podljot, a na snimku je uhvaćen i dramatičan trenutak eksplozije.

27.04.2024

20:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija