• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/24sedam

14.08.2023

23:07

Luka Bojović ima bazu i niko mu ništa ne može! Evo gde provodi najveći deo vremena

Shutterstock/Printscreen

Vesti

Luka Bojović ima bazu i niko mu ništa ne može! Evo gde provodi najveći deo vremena

Podeli vest

Luka Bojović, posle dolaska u Srbiju, najviše vremena provodi u porodičnoj kući koja je sagrađana tokom perioda kada je bio u španskom zatvoru. Tu se povukao i retko ko može da mu priđe.

Tajna je, naravno, kakvo je i koliko je Bojovićevo obezbeđenje. Ali, verovatno je i profesionalno i brojno, posle mnogobrojnih sukoba koju su se događali u njegovoj najbližoj okolini.

Na prvom mestu zbog dugogodišnje krvne osvete sa Šaranovićima, ali i rata koji bukti između "škaljaraca" i "kavčana".

Po dolasku u Srbiji mediji su objavili da je Bojović viđen na dva mesta. Prvo, na aerodromu "Nikola Tesla", odakle je otputovao na nepoznatu destinaciju, a drugi put u Zvorniku, dok je završavao neophodnu papirologiju.

Foto: printscreen

Luka Bojović na aerodromu po povratku iz Španije

Deo beogradskih medija je objavio da je Damir Mehić (47), zvani Bibi, koji je u subotu uhapšen na Aerodromu "Nikola Tesla" u Beogradu, došao u srpsku prestonicu da likvidira Bojovića.

Doputovao je iz Italije, u društvu žene, a otkriven je jer je imao falsifikovani pasoš Srbije. Policija još nije potvrdila ove informacije medija o Mehićevom navodnom angažmanu.

Zemunci u Španiji

Španska policija uhapsila je Luku Bojovića 2012. godine u Valensiji. Sa njim je uhapšen i "zemunac" Vladimir Milisavljević - Vlada Budala, koji je učestvovao u ubistvu premijera  Zorana Đinđića 2003. Njih dvojicu je špansko tužilaštvo najpre teretilo za ubistvo člana "zemunskog klana" Milana Jurišića Jureta u Madridu 2009. godine. Za ovaj zločin Bojović je oslobođen krivice, ali je 2015. godine pravosnažno osuđen na kaznu zatvora od 18 godina zbog falsifikovanja isprava, zločinačkog udruživanja i posedovanja oružja.

Luka Bojović (1973), koji je u Španiji osuđen na 18 godina zatvora zbog organizovanog kriminala, vratio se 30. novembra 2022. u Beograd. Iako je u medijima godinama povezivan sa kriminalnom grupom "zemunski klan", u matičnu zemlju se vratio kao slobodan čovek, jer je pred sudom u Beogradu oslobođen optužbi za učešće u mafijaškim ubistvima.

Foto: AP/Reuters/Insajder/Fotoilustracija

 

Dok je Bojović bio u pritvoru u Španiji, u Beogradu je aprila 2013. ubijen Bojovićev brat Nikola. Za to ubistvo je pred Specijalnim sudom u Beogradu 2019. osuđen Miloš Delibašić na 30 godina zatvora. Glavni organizator ove grupe i nalogodavac ubistava bio je Slobodan Šaranović, koji je naložio ubistvo Nikole Bojovića jer je smatrao da je po nalogu Luke Bojovića 2009. godine u Beogradu ubijen njegov brat Branislav Šaranović.

U okršaju kriminalnih klanova Bojovića i Šaranovića su od 2009. godine ubijena braća Slobodan i Branislav Šaranović, kao i njihov porodični prijatelj Danilo Radonjić.

S druge strane, više osoba bliskih Bojoviću je ubijeno u sličnom periodu. Osim njegovog brata, ubijeni su Bojovićev kum Dragoslav Miloradović i Dragoslav Ognjanović, advokat koji ga je branio pred Posebnim odeljenjem Višeg suda u Beogradu.

Dok je robijao u Španiji, septembra 2014. preminuo mu je otac Vuk Bojović, dugogodišnji direktor Zoološkog vrta.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
dule

pre 8 meseci

Ako ste pravi novinari saznajte od čega danas živi, šta radi, kakav je biznis razvio u Srbiji. Međutim, treba imati muda za to. Priča se svašta.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Željko je tu, a šta će biti sa ekipom? KK Partizan čeka burno leto, evo ko sigurno ostaje!
Partizan

Željko je tu, a šta će biti sa ekipom? KK Partizan čeka burno leto, evo ko sigurno ostaje!

Košarkaški klub Partizan u subotu je uradio najvažniji posao u ovoj sezoni, pošto je zadržao trenera Željka Obradovića na još minimum dve godine! Kako je proslavljeni stručnjak i sam rekao, ekipu sada čekaju izazovi i borba za preostala dva trofeja, u ABA ligi i u Superligi Srbije, a onda i jednako bitan posao vezan za narednu sezonu, a to je sklapanje tima koji će biti konkurentan na najjačoj evropskoj sceni.

28.04.2024

12:30

Piksi oduševljen Vlahovićem! Nikad nije bio spremniji, biće ovo njegovo EP! (FOTO)
Fudbal

Piksi oduševljen Vlahovićem! Nikad nije bio spremniji, biće ovo njegovo EP! (FOTO)

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi (59) nahvalio je Dušana Vlahovića (24) kao nikad ranije! Kormilar našeg nacionalnog tima u intervjuu za čuveni italijanski list "Gazeta delo Sport" govorio je o formi napadača Juventusa i tom prilikom istakao da očekuje da naredni šampionat Evrope obeleži upravo sjajni centarfor.

28.04.2024

11:00

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija