• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: infomrer/blic

16.02.2024

10:00

Dva puta privođen i puštan da slobodno šeta: Manijak koji je silovao devojku u liftu danima pre toga divljao Aleksincem

Shutterstock

Vesti

Dva puta privođen i puštan da slobodno šeta: Manijak koji je silovao devojku u liftu danima pre toga divljao Aleksincem

Podeli vest

Radnica jedne fabrike iz Aleksinca, početkom februara imala je "bliski susret" sa S.J. (32) iz Aleksinca koji je uhapšen 11. februara zbog sumnje da je u liftu zgrade u centru Niša silovao devojku (24), ali je pukom srećom izbegla da i ona postane njegova žrtva.

Ona je, po priči Aleksinčana, manijaka srela najverovatnije na putu od svog sela do posla u fabrici u Aleksincu, ali je uspela da se izvuče bez posledica, zbog čega slučaj verovatno i nije prijavljen policiji. 

- Priča se da je S.J. presreo tu mlađu ženu na putu do fabrike i da je došlo do rasprave zbog njegove nasrtljivosti. Jedan čovek koji razvozi robu kombijem a koji poznaje S.J, videvši scenu primetio je da se odigrava nešto uznemirujuće pa je zaustavio vozilo. Obratio mu se rečima: „Komšijo, šta se događa?“. Ovaj je pokušao da ga "otkači" i smao mu je rekao: "Ma to mi je devojka, raspravljamo se!". Kada je žena rekla da to nije tačno i da uopšte ne poznaje S.J, vozač kombija je očigledno posumnjao šta se može desiti pa je rekao devojci: "Uđi, ja ću te povesti". Tako je ona izbegla mogućni užasan sled događaja - priča jedan Aleksinčanin, zahtevajući anonimnost.

Foto: D.K.

Manijak silovao devojku u liftu u centru Niša

 

Inače osumnjičeni manijak S.J. je dva dana pravio u hoas u Aleksincu pre nego što je silovao devojku u Nišpu. 

Navodno je on dve devojke koje su uspele da mu pobegnu, a onda je 10. februara prepodne upao u magacin jedne pekare udaljene nekoliko stotina metara od Gradske bolnice, gde je nasrnuo na radnicu. Nju je spasila koleginica koja je čula vrisak, pa je pozvana policija a S.J. priveden i osumnjičen za nedozvoljene polne radnje. Krivično delo je kvalifikovano u Osnovnom javnom tužilaštvu u Aleksincu na osnovu prijave događaja, a podnošenje krivične prijave se očekuje nakon što policija dostavi tužilaštvu sva obaveštenja i video snimke.

Kako je za ovo krivčno delo zaprećena novčana kazna ili kazna do tri godine zatvora, S.J. je sotao na slobodi i nije mu određen pritvor. 

Iste večeri gvozdenom šipkom polomio je tri izloga u centru grada, nakon čega je opet priveden. Po oceni Osnovnog javnog tužilaštva u Aleksincu, njegovo divljanje je ocenjeno kao krivično delo uništenje ili oštećenje tuđe stvari, koje se goni po privatnoj tužbi, pa ga je policija, koristeći svoja ovlašćenja, zadržala do 24 časa i privela u Prekršajni sud u Nišu zbog remećenja javnog reda i mira. Ovoga puta je bio odveden na pregled u psihijatrijsku bolnicu u Gornjoj Toponici ali tamo nije zadržan jer je procenjeno da je uračunljiv.

Nakon što se opet našao na slobodi, S.J. je u nedelju uveče 11. februara silovao devojku u liftu u centru Niša nakon čega je uhapšen i pritvoren.

Kobne večeri S.J. je ušao u zgradu na čijim ulaznim vartima ima šifra, a onda ušao u lift sa devojkom, a kada je left krneuo on ga je zaglavio na drugom spratu i nasrnuo na devojku koja je zapomagala. Njene pozive su čula dvojica mladića koji su mislili da se lift zaglavio pa su osobama u kabini rekli da zatvore vrata i pritisnu prizemlje a kada je lift stao, silovatelj je bez reči istrčao iz ulaza zgrade i pobegao.

Napastvovana devojka je onda ispričala šta se desilo pa je policija brzom akcijom identifikovala S.J. i uhapsila ga pod sumnjom da je počinio silovanje. Forenzičari su tokom uviđaja skinuli pod sa lifta kao bi što preciznije prikupili biološki materijal za DNK analizu. Na saslušanju u tužilaštvu osumnjičeni manijak se branio ćutanjem, nakon čega mu je određen pritvor do 30 dana. 

Podsetimo nakon prijatelji uhapšenog S.J. su ispričali da sumnjaju da je on po svaku cenu hteo da ode u zatvor kako bi izebgao vraćenje dugova koje ima.  


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Prijatelji uhapšenog manijaka iz Aleksinca otkrivaju: Silovao da bi pobegao u zatvor od dugova
Hronika

Prijatelji uhapšenog manijaka iz Aleksinca otkrivaju: Silovao da bi pobegao u zatvor od dugova

Građevinski preduzimač iz Aleksinca S. J. (32) koji je uhapšen preksinoć samo nekoliko sati nakon što je silovao devojku (24) u liftu u zgradi u centru Niša, danima pre jezivog zločina razbijao izloge po Aleksincu i napastvovao je jednu ženu u pekari, a njegovi poznanici uvereni su da je to namerno radio kako bi dospeo u zatvor, pošto je u ogromnim dugovima i mislio je da će ga robija spasti poverilaca!

13.02.2024

08:03

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija