• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Kurir

20.02.2024

14:38

Srpski rvač osuđen na 11 godina zatvora! Nemcu, direktoru firme, prosuo kiselinu na lice

Shutterstock

Vesti

Srpski rvač osuđen na 11 godina zatvora! Nemcu, direktoru firme, prosuo kiselinu na lice

Podeli vest

Tačno šest godina posle napada na direktora jedne nemačke firme, Srbin Marko L. (36) konačno je osuđen u ponedeljak, 19. februara ove godine, na kaznu zatvora od 11 godina zato što je zajedno sa još jednim napadačen, planski unakazio Bernarda Gintera (53), generalnog direktora nemačke kompanije "Inogi", prosuvši mu sumpornu kiselinu na lice!

Nuri T. (43) i Marko L. zajedno su, kako je sud utvrdio, isplanirali i izvršili delo, kada su 4. marta 2018. godine napali Gintera dok je džogirao u blizini svoje kuće i polili ga sumpornom kiselinom po licu. Ginter je zadobio opekotine drugog do trećeg stepena, a lice mu je i danas u ožiljcima.

Naime, Nurija T. koji se vodi kao jedan od počinilaca ovog užasnog dela, policija je privela 2021. godine u Belgiji, nakon čega je u avgustu 2022. osuđen na 12 godina zatvora, dok je Srbin priveden 2019. u Kelnu tokom takmičenja u rvanju, međutim, tada je pušten zbog nedostatka dokaza.

Foto: EPA

Ilustracija

 

Od trenutka ponovnog hapšenja, Marko se nalazi u zatvoru i sada je konačno osuđen na 11 godina zbog nanošenja teških telesnih povreda. Presuda još uvek nije pravosnažna, prenose nemački mediji.

Da podsetimo, Marko L. bavio se sportom, a navodno je i pripadnik ozloglašene moto-bande "Anđeli pakla", koja je poznata po svojim kriminalnim aktivnostima. U Nemačkoj je radio i kao telohranitelj nekim nemačkim kriminalcima i makroima.

Kako su prenosili nemački mediji, sumnjalo se da je Srbin plaćenik, koga je angažovao jedan menadžer, Ginterov konkurent, međutim o tome ko zapravo stoji iza ovog napada još uvek se ništa ne zna.

Foto: EPA

Ilustracija

 

- Navodno, taj menadžer je želeo da sedne u Ginterovu fotelju, ali nikako nije mogao da napreduje u karijeri. Zbog toga je dao novac Srbinu i njegovom saučesniku, da onesposobe Gintera i tako mu omoguće da napreduje. Namera im nije bila da ubiju Gintera, već samo da ga zastraše i sklone s posla - pisali su tada nemački mediji, piše Kurir.

Posledice napada

Suđenju je prisustvovao i Ginter kada je pred svima podelio teške momente sa kojima se suočava, s obzirom na to da mu je lice unakaženo posle jezivog napada.

- Kad god se ujutru probudim, odmah me zabole oči, da nisam isprao kiselinu, ne bi ostalo ništa od mog lica - rekao je Ginter na suđenju, a danas je deo jedne finske firme u kojoj radi kao menadžer.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija