• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: T. I.

27.02.2024

17:41

Arkanov kum ubijen u Budvi! Dilinger streljan iz "kalašnjikova", sina mu zapalili "kavčani"!

Shutterstock/društvene mreže

Vesti

Arkanov kum ubijen u Budvi! Dilinger streljan iz "kalašnjikova", sina mu zapalili "kavčani"!

Podeli vest

Radoslav Stanišić (48), poznatiji kao Raka Dilinger, ubijen je 27. februara 1997. u Budvi kada je izlazio iz hotela "Mogren". Pogođen je sa četiri hica iz "kalašnjikova".

Utvrđeno je da se ubica nalazio na terasi hotela odakle je ispalio smrtonosne rafale. Tu je pronađena puška, kao i čaure, ali je egzekutor ostao do danas neotkriven.

Stanišić je bio kum pokojnog Željka Ražnatovića Arkana i svojevremeno je učestvovao u organizovanju njegovog spektakularnog bekstva iz švedskog zatvora.

Bio je prijatelj Vlaste Petrovića, pripadnika stare garde žestokih momaka sa ovih prostora, koji je takođe likvidiran 1999. u Nemačkoj. 

Ranio ga Bokan

Bio je poznat i po vezama sa Vanjom Bokanom, jednim od ključnih igrača u švercu duvana na Balkanu, sa kojim se sukobio u hotelu "Hajat" sredinom devedesetih kada su sevale pesnice, ali i pištolji.

Foto: facebook.com/Legende devedesetih

Vlasta Petrović i Raka, nerazdvojni prijatelji

U restoranu hotela zapucali su jedan na drugog. Tada su sedeli za istim stolom kada je nakon svađe izbila tuča i pucnjava u kojoj je Bokan ranio Raku.

Dilinger je pripadao grupi ljudi iz beogradskog podzemlja, među kojima su bili Veselin Vukotić, Jusuf Jusa Bulić, Darko Ašanin, Radislav Matić Beli, Dušan Stanimirović Nane, Andrija Lakonić i drugi, koji su za DB obavljali likvidacije političkih emigranata u Evropi. 

O njegovom uticaju u podzemlju govori i činjenica da je jednog Ašanina izbacio iz biznisa sa kockarnicama na Kopaoniku i u Herceg Novom.

I sam je, inače, bio strastven kockar i suvlasnik kazina "Randevu", čije je otvaranje bilo planirano u hotelu "Maestral" u Miločeru nekoliko meseci posle ubistva.

Rakin sin Nikola Stanišić netragom je nestao 1998. i verovalo se da je još tada ubijen. Dilingerov naslednik je, kako se ispostavilo, lažirao svoju smrt i skrivao se u inostranstvu. U tome su mu, priča se, pomogli saradnici bliski Arkanu.

Međutim, ubijen je početkom avgusta 2020. na naročito brutalan način. Za taj zločin optuženo je 14 "kavčana", a kao organizatori su označeni vođe tog surovog klana, Slobodan Kašćelan i odbegli Radoje Zvicer

Spaljen na lomači!

Istraga je pokazala da su "kavčani" izvesno vreme pratili Nikolu, za koga su verovali da je bio blizak suparničkom "škaljarskom klanu" i da je učestovao u likvidaciji jednog od "njihovih".

Foto: facebook.com/Legende devedesetih

Nikola Stanišić brutalno ubijen na Lovćenu

Oteli su ga 1. avgusta 2020., nakon čega su ga mučili ne bi li im dao šifru svog kriptovanog telefona i odao planove rivalske grupe. Presudili su mu u noći između 2. i 3. avgusta i njegovo telo zakopali u šumi na Lovćenu. 

Ubili su ga, navodno, dok se molio. Spalili su ga na lomači, napravljenoj od osam automobilskih guma i 50 kilograma ćumura! Tragove krvi uklonili su kiselinom. Njegovi ostaci još nisu pronađeni... 

Početak Belivukovog kraha

Nikola Stanišić imao je francusko državljanstvo zbog čega je policija te države, kao i njene tajne službe, krenula da ga traži nakon što je njegova majka Francuskinja prijavila da je nestao. U potrazi za svojim državljaninom, Francuzi su otvorili Pandorinu kutiju svirepih zločina.
Došli su do operativnih saznanja o njegovom kretanju kada su otključali aplikaciju "Skaj", koju je Stanišić koristio, i tako otkrili zločine "kavačana", ali i Veljka Belivuka i njegove koljačke bande koja je posle toga uhapšena u februaru 2021. 




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija