• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: T. I.

28.02.2024

16:26

Giba sa Karaburme, egzekutor "kavačkog klana": Ubio četvoricu "škaljaraca" u Grčkoj, na Skaju bio Dom

Shutterstock/arhiva

Vesti

Giba sa Karaburme, egzekutor "kavačkog klana": Ubio četvoricu "škaljaraca" u Grčkoj, na Skaju bio Dom

Podeli vest

Dušan Jovanović Giba iz Beograda, jedan od državljana Srbije koji su osumnjičeni da su 2020. za račun "kavačkog klana" ubili četvoricu suparnika iz "škaljarskog klana" u Grčkoj, stari je znanac policije.

Giba je sa Darkom Dulovićem uhapšen sa falsifikovanim dokumentima još sredinom septembra prošle godine u jednoj luksuznoj zgradi u Sarajevu, kada su pred tamošnjim tužilaštvom izjavili da su se "sklonili u BiH na određeno vreme zbog problema koje su imali u svojoj državi"! 

Jovanovića je na suđenju vođama zloglasnog klana, Veljku Belivuku i Marku Miljkoviću, pomenuo u martu prošle godine svedok saradnik u tom postupku Bojan Hrvatin, koji je pričao tada o ubistvu Alana Kožara i Damira Hadžića u julu 2020. na Krfu. 

Blizak Darku Šariću

Hrvatin je naveo da je među egzekutorima bio i Dušan Jovanović sa Karaburme.

- Na stadionu Partizana video sam tog Gibu, koga poznajem iz Centralnog zatvora, i tada je bio u društvu Marka Miljkovića. Miljković mi je tada rekao da je Jovanović jedan od egzekutora Kožara i Hadžića. Na Skaju je imao nadimak Dom. Rečeno mi je da je drugi egzekutor na Krfu bio Vladimir Vojinović - ispričao je Hrvatin u Specijalnom sudu. 

Sumnja se da je Giba učestvovao i u ubistvu Igora Dedovića i Stevana Stamatovića u Atini, 19. januara iste godine. Osim toga, spominje se i kao čovek koji je blizak narko-bosu Darku Šariću i odbeglom vođi "vračarske grupe" Nikoli Džoniju Vušoviću. 

Jovanovićevog rođenog brata Vuka su izrešetali 2022. na Karaburmi, što je navodno bila opomena za Gibu - "da se smiri"!

Foto: MUP Srbije

Siniša Milić Boske, telohranitelj Filipa Koraća, raznet na Autokomandi

 

Darko Dulović, koji je uhapšen zajedno sa Gibom u Sarajevu, je ranije bio optužen za ubistvo Siniše Milića Bosketa 2018., koji je raznet u automobilu na Autokomandi prilikom aktiviranja podmetnute eksplozivne naprave.

Bio je optužen da je nepoznatoj osobi pomogao da postavi bombu ispod Milićevog vozila, ali je odlukom Apelacionog suda iz juna prošle godine oslobođen ovih optužbi.

Ubijeni Milić je bivši pripadnik Specijalnih antiterorističkih jedinica (SAJ) koji se nakon toga bavio obezbeđivanjem ličnosti,. Čuvao je i kontroverznog Filipa Koraća, bliskog saradnika Luke Bojovića.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17