• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Kurir

28.02.2024

19:46

Sitni kriminalac ubio vođu klana! Na današnji dan likvidiran Nenad Opačić (VIDEO)

Printscreen YouTube/ RUDAR 7

Vesti

Sitni kriminalac ubio vođu klana! Na današnji dan likvidiran Nenad Opačić (VIDEO)

Podeli vest

Na današnji dan pre devet godina ubijeni su Nenad (54) i Jasmina Opačić (46), i to na 22. godišnjicu braka.

Tog 28. februara 2015. proslavili su godišnjicu, dok je Nenad, inače vođa "veterničnog klana" bio na slobodnom vikendu, jer je služio kaznu u KPZ Sremska Mitrovica.

Ubica ih je sačekao ispred kuće i zapucao prvo na Nenada. Njegova supruga pojurila je napadača, koji je tada usmrtio i nju. Kao ubica identifikovan je sitni kriminalac Janoš Šnajder koji je pronađen mrtav dva meseca kasnije u Češkoj, gde se navodno predozirao heroinom.

- Kobne večeri su Nenad, Jasmina, Nenadov brat Predrag i njihova venčana kuma slavili njihovu godišnjicu braka u jednom ekskluzivnom novosadskom restoranu. Krenuli su kući sa dva automobila. Nenad je džipom marke 'audi' odvezao brata u Veternik, gde porodice Opačić imaju kuće, a u 'mercedesu' su bile Jasmina i kuma. Njih dve su odmah krenule u Ulicu braće Dronjak, gde Opačići imaju stan, a u istoj ulici stanuje i njihova kuma - rekao je tada izvor iz istrage.

Pošto je Opačić trebalo da stigne odmah za njima, njih dve su ga sačekale ispred zgrade.

- Parkirao je automobil i izašao. Krenuo je prema ženi i kumi. Tad se pojavio napadač i počeo da puca. Nenad je pokušao da mu pobegne, ali metak ga je pogodio u glavu. Pao je između dva automobila na parkingu. Izbezumljena supruga potrčala je za ubicom uz vrisak: 'Šta si to uradio, šta si to uradio?!' U tom trenutku, on se okrenuo i ponovo zapucao, u nameri da je zaplaši, a onda je hladnokrvno još dva puta povukao obarač i pogodio ju je u obraz. Bila je živa neko vreme, a izdahnula je tokom transporta do bolnice. Ugušila se u krvi - dodao je izvor tada, piše Kurir.

 

 

Smrti je poštedeo njihovu kumu, svedoka zločina. To znači da je planirao da ubije oboje supružnika. Nakon toga je pobegao pešice, a najverovatnije da ga je iza ćoška čekao automobil.

Opačić je bio uhapšen u "Sablji" 2003, a četiri godine kasnije osuđen je pred Specijalnim sudom u Beogradu na 14 godina zatvora zbog rasturanja droge na području Novog Sada i prigradskog naselja Veternik i drugih krivičnih dela.

Presudom je potvrđeno da se kao šef veterničke grupe bavio preprodajom narkotika, kao i da je bio saradnik zemunskog klana u nekoliko slučajeva otmica i iznude. On je izdržavao kaznu u zatvoru u Sremskoj Mitrovici.

Nenad Opačić se teretio i za još nekoliko otmica i iznuda, među kojima i za kidnapovanje Miroslava Miškovića. Javni tužilac ga je teretio i za saučesništvo u otmici novosadskog biznismena Dragoslava Vukovića, a Opačić je na suđenju svu krivicu za to svalio na svedoka saradnika Miladina Suvajdžića zvanog Đura Mutavi, na kojeg je tokom suđenja nasrnuo sa zašiljenom četkicom za zube i lakše ga povredio.

Inače, Jasmina Opačić je bila sestra od tetke poznate kreatorke Marijane Mateus, koju je tragična vest zatekla u Ženevi.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)
katastrofa

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)

Teretni voz koji je prevozio gorivo iskočio je iz šina i zapalio se u blizini granične linije između američkih saveznih država Novi Meksiko i Arizona, a u incidentu nije bilo povređenih, saopštili su železnički operater BNSF i policija.

27.04.2024

08:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija