• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

01.03.2024

12:25

Filmska potera za najžešćom "krticom podzemlja": Na frapantan način preveslao moćne ŠKALJARCE, pa namestio likvidaciju na Krfu!

Shutterstock/Beta

Vesti

Filmska potera za najžešćom "krticom podzemlja": Na frapantan način preveslao moćne ŠKALJARCE, pa namestio likvidaciju na Krfu!

Podeli vest

Kavčanin Ratko Živković, zvani Zemo, koji je obuhvaćen krivičnom prijavom kao učesnik u likvidacijama Igora Dedovića i Stevana Stamatovića u januaru 2020. u Atini, a potom i likvidacijama Alana Kožara i Damira Hadžića na grčkom ostrvu Krf, bio je krtica u škaljarskom klanu.

Živković, kom se trag izgubio posle dvostrukog ubistva na Krfu nije uhapšen u velikoj međunarodnoj akciji "Vertikala" koja je sprovedena 27. februara na teritorijama Bosne i Hercegovine, Srbije, Grčke i Španije, i za njim se traga.

- Presretnuta Skaj komunikacija otkrila je da je pred ubistvo Alana Kožara i Damira Hadžića, Živković uspeo da pridobije poverenje Kožara. Tokom juna i jula 2020. bio je u konstantnoj komunikaciji sa njim, ali "škaljarac" nije znao da sve poruke i fotografije koje šalje "prijatelju" završavaju direktno kod vođe kavaćkog klana Radoja Zvicera i jednog od njegovih najbližih saradnika Veljka Belivuka - podseća sagovornik.

O tome kako je Ratko Živković, zvani Pišta i Zemo, uspeo da se infiltrira posle ubistva u Atini među "škaljarce", na suđenju Belivukovoj grupi govorili su svedoci-saradnici.

- Izvesni Pišta, na Skaju Zemo, koji je bio u Zabeli zbog droge, visoko se kotirao u škaljarskom klanu. Dobijali smo od njega informacije o kretanjima i njihovim planovima - rekao je on i objasnio da je Zemo uspeo da se približi "škaljarcima" posle ubistva u Atini, jer im je obećao da za 200.000 evra može da likvidira jednog od egzekutora - Milinka Milija Brašnjovića.

 

Foto: tanjug

 

 

- Posle dolaska Milija Brašnjovića iz Atine, iscenirana je njegova otmica i ubsitvo, sa Milijem smo otišli u Kotež, svezali smo ga, prosuli smo lažnu krv po njemu, slikali i poslali slike kao da je ubijen, a potom smo iskopali rupu i slikali ga pored. Zemo je te slike poslao "škaljarcima" i tada su počeli da mu veruju.

Alana Kožar u porukama koje je preko Skaja razmenjivao sa njim otkro mu je lokaciju na kojoj se nalazi.

- Slao mu je fotografije restorana u kom sedi, plaže na koju ide ali i vile u kojoj boravi na Krfu - podseća sagovornik i dodaje da su svedoci saradnici ispričali kako su pripadnici klana fotografije kuće upoređivali sa slikama na sajtovima na kojima mogu da se iznajme vile na ovom grčkom ostrvu i da su ga tako zapravo i pronašli.

- Slabo spavam – izgoreo od sunca juče, pa se budio - piše u jenoj poruci koju je navodno preko Skaja Kožar poslao Živkoviću 26. juna 2020., a na koju mu on odgovara da "kupi jogurt i da se namaže".

Poruke je Živković odmah poslao pripadnicima kavačkog klana na grupu, koju su napravili za to ubistvo.

- Tek je došao, ja mislim, čim kaže da je juče izgoreo - komentarisali su oni u čet grupi. Pošto je nastavio da šalje slike koje su oni upoređivali sa različitim lokacijama, plažama i restoranima, Zvicerov saradnik je 7. jula 2020. na grupi napisao "našli smo kožnog".

Ubijen je 23. jula, ispred vile.

Posle likvidacije na Krfu, kako se sumnja, Ratko Živković je Belivuku i njegovom najbližem saradniku Marku Miljkoviću pomogao da u jednu kuću u Crnoj Gori namame i Mileta Radulovića Kapetana, koji mu je bio kum, a koji je ubijen na toj lokaciji.

- Inače, "škaljarci", uključujući i Jovana Vukotića koji je 2022. ubijen u Istanbulu, dugo su verovali da je upravo Radulović a ne Živković krtica u klanu - zaključuje sagovornik Kurira.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija