• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Kurir.rs

03.03.2024

13:21

Brat poznate pevačice hapšen sa ubicama "škaljaraca"! Giba na Krfu ubio Alana Kožara i Damira Hadžića!

Društvene mreže

Vesti

Brat poznate pevačice hapšen sa ubicama "škaljaraca"! Giba na Krfu ubio Alana Kožara i Damira Hadžića!

Podeli vest

Dušan Jovanović Giba (32) osumnjičen da je direktni počinilac ubistva "škaljaraca" Alana Kožara i Damira Hadžića, u kriminalu je više od 12 godina, a svojevremeno je bio na čelu grupe pljačkaša!

Dušan Jovanović (32), zvani Giba, osumnjičen da je jedan od egzekutora "škaljaraca" Alana Kožara i Damira Hadžića u julu 2020. na Krfu, ranije je osuđivan zajedno sa Nikolom Pajićem (32), bratom poznate pevačice Jovane Pajić i to zbog pljački po Beogradu i Pančevu, saznaje Kurir.

Jovanović je, podsetimo, obuhvaćen velikom akcijom MUP pod nazivom "Vertikala", koja je sprovedena 27. februara kada su uhapšeni osumnjičeni pripadnici kriminalne grupe koji se terete da su pre četiri godine u Atini i na Krfu ubili četvoricu pripadnika škaljarskog klana. Akcija je sprovedena u saradnji sa policijama BiH i Republike Srpske, te policijama Španije i Grčke.

Kao organizatori ove grupe, nadležni su označili odbeglog vođu kavačkog klana Radoja Zvicera, kao i Darka Šarića i Veljka Belivuka, koji se od ranije nalaze u pritvoru u Beogradu, a 27. februara je u Srbiji uhapšeno šestoro osumnjičenih, u Grčkoj jedan osumničeni i u Španiji dvoje, dok se pojedini osumnjičeni od ranije nalaze u zatvorima. Jedan od njih je upravo Dušan Jovanović Giba, koji se od 17. septembra 2023. nalazi u zatvoru, kada je uhapšen u Sarajevu zbog falsifikovanih dokumanata.

Foto: Foto: printscreen

 

- Jovanović je još kao klinac bio problematičan, a krajem 2011. pobegao je, navodno, iz Vaspitno-popravnog doma Kruševac i stvorio kriminalnu grupu koja je pljačkala menjačnice, benzinske pumpe i sportske radnje. Giba je tada oko sebe okupio ekipu sa Karaburme, prijatelje iz detinjstva, među kojima je bio i Nikola Pajić, pevačicin brat, ali i Vladimir Vojinović (33) koji je sada uhapšen u akciji "Vertikala". Vojinović se sumnjiči da je zajedno sa Jovanovićem direktni izvršilac ubistva na Krfu - navodi dobro obavešten izvor Kurira.

Nakon što je grupa koju je pre 12 godina formirao Giba, počinila više od 20 razbojništava na teritoriji Pančeva i Beograda, njeni članovi su uhapšeni 20. januara 2012.

Osuđen na dve godine zatvora

-  Imali su dobro razrađenu šemu. Maskirani, uz pretnje pištoljima, noževima i palicama ulazili su u objekte i oduzimali novac. U pljačke su išli u periodu od 18 do 20 sati, jer su mislili da tada ima najviše pazara u kasi. U zavisnosti od veličine objekta u akciju su išli u grupama od po dvoje ili šestoro - podseća izvor.

Foto: ATA Images

Brat pevačice Jovane Pajić osuđen sa Gibom

U Višem sudu u Beogradu 1. februara 2013, članovi Gibine bande osuđeni su na ukupno 25 godina zatvora, a od pljački su "zaradili" dva miliona dinara. Kako je Kurir tada izveštavao, na suđenju u Palati pravde bila je i pevačica Jovana Pajić, a njen brat je bio osuđen na dve godine zatvora.

Dušan Jovanović je nakon odležane kazne za razbojništva ostao u kriminalu, a u međuvremenu je, navodno, postao blizak "kavačkom klanu" i njihovom beogradskom ogranku na čelu sa Veljkom Belivukom i Markom Miljkovićem. Blizak je bio i "vračarskoj grupi" Nikole Vušovića, zvanog Džoni sa Vračara.

Na suđenju klanu Belivuk-Miljković, zbog sedam likvidacija, svedoci-saradnici otkrili su egzekutore sa Krfa.

- Na stadionu Partizana video sam i izvesnog Dušana Jovanovića, koga poznajem iz Centralnog zatvora, a na stadionu je bio u društvu Marka Miljkovića. Miljković mi je tada rekao da je Jovanović jedan od ubica Kožara i Hadžića. Na Skaju je Jovanović imao nadimak Dom - ispričao je Bojan Hrvatin svojevremeno u sudu.

Foto: printscreen

Kožar i Hadžić su imali lažna dokumenta

Gibin brat Vuk Jovanović, teško je ranjen u martu 2022. u beogradskom naselju Karaburma, kada je na njega pucao nepoznati napadač.

- Vuk je izrešetan u sačekuši i to, navodno, zbog opomene njegovom bratu, koji je u to vreme bio u bekstvu - podseća sagovornik.

Dušan Jovanović je 17. septembra 2023. godine uhapšen u Sarajevu zajedno sa Darkom Dulovićem, koji je ranije dovođen u vezu sa ubistvom Siniše Milića Bosketa na Autokomandi u Beogrdu 2018. Protiv njih je nadležno tužilaštvo podiglo optužnicu 6. decembra zbog falsifikovanih isprava.

- Jovanović i Dulović na saslušanju su rekli da su došli u Sarajevo kako bi se sklonili na određeno vreme od problema koje imaju u svojoj zemlji, a tražili su i da ih BiH ne izručuje Srbiji, jer se plaše za svoju bezbednost - naveli su ranije lokalni mediji i oni se od tada nalaze u zatvoru u Zenici.

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

(VIDEO) Ovaj snimak je razgnevio celu Rusiju! Kako je Ukrajina uspela ovo?! Dron zbrisao milionski supermoderni sistem!
NEVEROVATNO

(VIDEO) Ovaj snimak je razgnevio celu Rusiju! Kako je Ukrajina uspela ovo?! Dron zbrisao milionski supermoderni sistem!

Prema tvrdnjama ukrajinske vojske, u napadu njihovih snaga uništen je skupoceni sistem ruske vojne opreme. Ukrajinska vojno-obaveštajna agencija GUR objavila je u subotu video snimak za koji tvrde da prikazuje udar pripadnika Obaveštajne službe odbrane Ukrajine (DIU) i 15. odvojene artiljerijsko-izviđačke brigade Black Forest kako gađaju ruski radarski sistem 48Y6 K-1 Podljot, a na snimku je uhvaćen i dramatičan trenutak eksplozije.

27.04.2024

20:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija