• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Kurir

13.02.2024

09:46

Sve o likvidaciji Ljubomira Lainovića! Iskeširano 400.000 evra, a iza svega "stoje" dva klana

Društvene mreže

Vesti

Sve o likvidaciji Ljubomira Lainovića! Iskeširano 400.000 evra, a iza svega "stoje" dva klana

Podeli vest

Specijalno državno tužilaštvo Crne Gore donelo je naredbu o sprovođenju istrage zbog ubistva srpskog državljanina Ljubomira Lainovića protiv četiri osobe: Radoja Živkovića, koji je označen kao organizator kriminalne grupe, Ratka Živkovića, Milana Vujotića i Zdravka Perunovića, koji se u policijskim evidencijama vode kao članovi kavačkog klana.

Ova saznanja objavljena su u emisiji "Sjenke" na crnogorskoj TV E, čime je nakon četiri godine rešena sudbina Lainovića, koji se od 2020. vodio kao nestala osoba.

Podsetimo, Ljubomir Lainović, sin ubijenog žestokog momka iz devedesetih Branislava Lainovića Dugog, kako se moglo čuti na suđenju klanu Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, bio je egzekutor te kriminalne grupe koja je sarađivala s kavačkim klanom sa odbeglim Radojem Zvicerom na čelu.

Svedoci-saradnici protiv Belivukovog klana na suđenjima u Specijalnom sudu u Beogradu ispričali su da je Lainović 2019. u Beogradu likvidirao Ljubomira Markovića Kiću, a 19. januara 2020. u Atini Igora Dedovića i Stevana Stamatovića, visokopozicionirane pripadnike škaljarskog klana, s kojim kavački klan ratuje čitavu deceniju.

Foto: Privatna arhiva

 

 

U emisiji "Sjenke" navedeno je da je njihova novinarska ekipa imala uvid u naredbu o sprovođenju istrage u kojoj se navodno navodi da su ubistvo Lainovića izvršili "kavčani" - Radoje Živković, zvani Žuti, Zdravko Perunović, Milan Vujotić i Ratko Živković, zvani Zemo, te da su za to dobili 400.000 evra.

- Lainovićevo ubistvo naručio je Alan Kožar, vođa barske kriminalne grupe, koji je važio za osobu blisku škaljarskom klanu. Navodno, Kožar je zahtevao Lainovićevu smrt iz osvete za ubistvo u Atini i za to je platio 400.000 evra. Ono što je iznenađujuće jeste da je kao ubice angažovao pripadnike kavačkog klana, čiji je Lainović navodno bio član - kažu izvori.

"Oni dodaju da su "kavčani" prihvatili da likvidiraju svog čoveka jer su se plašili da bi on mogao da ih izda, jer je "bio nezadovoljan zaradom koju dobija za ubistva i pretio je da će da progovori ako bude bio uhapšen". - Ovo ubistvo obavljeno je kod Spuža 21. juna 2020, ali telo nikada nije pronađeno " navodi se u emisiji "Sjenke".

Foto: printscreen

Radoje Zvicer

 

Kako su dalje naveli, Alan Kožar, koji je i sam u to vreme bio u bekstvu, s "kavčanima" je kontaktirao preko aplikacije Skaj, a "kavčani" su Lainovića namamili tako što su ga pozvali da dođe u Spuž da vežbaju pucanje, piše Kurir.

" Rekli su mu da treba da likvidiraju upravo Alana Kožara i da bi bilo dobro da dođe kod njih u Crnu Goru i vežba gađanje kako bi ubistvo bilo precizno i efikasno obavljeno " navodi se u emisiji.

Iako su ovaj dogovor postigli "kavčani" i Kožar, Kožar je u komunikaciji s njima otkrio svoju tajnu lokaciju i sebi potpisao smrtnu presudu. On je ubijen samo mesec dana posle Ljubomira Lainovića zajedno sa saradnikom Damirom Hadžićem iz Užica.

- Inače, upravo je osumnjičeni Ratko Živković Zemo održavao komunikaciju s Kožarom i on je taj koji je uspeo da provali njegovu lokaciju na Krfu, gde je i ubijen - podseća izvor.

Postao je svojeglav i opasnost, pucali su mu u glavu

Na suđenju Belivukovom klanu Srđan Lalić, svedok-saradnik, ispričao je da je Ljubomir Lainović bio zadužen za ubistvo Ljubomira Markovića Kiće, vođe navijača Partizana. Kako je rekao, kasnije je "s njim ispao neki problem", kao i da su mu saradnici tada rekli "da je postao svojeglav".

- Miljković mi je objasnio da je Lainović postao svojeglav i da može da bude velika opasnost i da kompromituje materijal. Pokazuje mi slike likvidiranog Lainovića. Ubili su ga hicem iz pištolja u glavu. Na slici koju sam mogao da vidim video se isprebijan Lainović, naduvenog lica, ležao je na travi - opisao je detaljno Lalić i naveo da je Lainović bio vrlo koristan jer je "izvršio dve drske likvidacije".


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija