• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: T. I.

06.03.2024

18:46

Nožem ubio strica na groblju tokom Zadušnica! Zločin u selu Lopužnja kod Novog Pazara

Društvene mreže

Vesti

Nožem ubio strica na groblju tokom Zadušnica! Zločin u selu Lopužnja kod Novog Pazara

Podeli vest

Dejan Lazović (28) nožem je ubio na Zadušnice strica Nebojšu Lazovića (48) na pravoslavnom groblju u selu Lopužnja kod Novog Pazara! Teško je povredio i Nebojšinog sina Uroša (24), koji je pokušao da odbrani oca.

Fatalnom sukobu, koji se desio 6. marta 2021., prethodila je verbalna prepirka dvojice rođaka izazvana višegodišnjim sukobom i netrpeljivošću.

Pokojni Nebojša, koji je bio pod dejstvom alkohola, u jednom trenutku je opsovao Dejana i staklenom flašom ga udario u glavu pored grobova predaka. Sinovac je potom iz dukserice izvadio nož, sečiva dužine 20 centimetara, kojim ga je usmrtio ubodima u grudni koš.

Istim nožem, koji je kasnije sakrio u poljskom toaletu, lakše je povredio i brata Uroša. Kada je video šta je uradio Dejan je pobegao, međutim, lociran je i priveden samo sat vremena kasnije.

Banalna svađa

Prema rečima komšija, porodice Dejana i Nebojše su godinama bile u jako lošim odnosima.

- Rođaci su živeli kuća do kuće, ali se nikako nisu slagali. Oni su se pre nekoliko godina posvađali oko neke banalnosti, da li oko puta ili ograde, ne mogu tačno da se setim. Niko, ipak, nije mogao ni da pomisli da će pasti krv. Ovo je za obe porodice velika tragedija. Nebojša je mrtav, a Dejan će na robiju - kazao je za Informer jedan od njih.

Zbog tog zločina, Lazović je pravosnažno osuđen na tri godine zatvora i ta kazna mu je upravo istekla! Sud je utvrdio da je kriv za ubistvo na mah i zbog toga ga osudio na dve godine i 10 meseci zatvora, a za nanošenje lake povrede na četiri meseca, odnosno, jedinstvenu kaznu od tri godine.

Foto: A. G.

Ubijeni Nebojša Lazović prvi je napao sinovca staklenom flašom

Obrazlažući presudu, predsednica sudskog veća navela je da je do sukoba došlo "isključivo radnjama pokojnog":

- Okrivljeni je njegovim napadom i vređanjem doveden u stanje jake razdraženosti i privremene duševne poremećenosti tokom koje mu je bila bitno smanjenja sposobnost shvatanja značaja dela.

Strugar drva

U prvom postupku, Lazović je bio osuđen na 12 godina zatvora, ali je Apelacioni sud u Kragujevcu ukinuo i naložio novo suđenje.

Dejan se do tada bavio prodajom i struganjem drva. Nekoliko godina pre ubistva strica je bio hapšen i zbog nasilja.  

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Nebojša Bakarec: Sjajni program mandatara Miloša Vučevića!
Politika

Nebojša Bakarec: Sjajni program mandatara Miloša Vučevića!

Danas je mandatar nove Vlade Republike Srbije, gospodin Miloš Vučević, u Narodnoj skupštini Republike Srbije, predstavio svoj program i buduće članove Vlade. Sastav Vlade je fantastičan. Svi poslanici su pre početka sednice dobili Program mandatara Miloša Vučevića. Izvanredni i detaljni Program g. Vučevića se proteže na 65 strana, a ja ću izdvojiti ono što se meni čini najvažnijim. Sa ogromnim zadovoljstvom ću glasati za izbor nove Vlade koju predlaže mandatar Miloš Vučević.

01.05.2024

17:08

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Crnotravci, gde ste, da ste! Srećan praznik!
I dunđeri i neimari

Crnotravci, gde ste, da ste! Srećan praznik!

Praznik rada danas praznuju i oni koji rade i oni koji još nemaju ni dan radnog staža. Ovaj dan, međutim, nekada je bio poseban za Crnotravce! Samouki zidari, tesari, kamenoresci bili su nekada najtraženiji majstori...Ovo je priča o njima.

01.05.2024

08:15