• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer/blic

15.03.2024

12:25

Ponovo odloženo suđenje za gaženje deteta u Popovcu! Sud izdao nalog za privođenje svedoka, ali on nije doveden

Informer

Vesti

Ponovo odloženo suđenje za gaženje deteta u Popovcu! Sud izdao nalog za privođenje svedoka, ali on nije doveden

Podeli vest

Suđenje Slavoljubu Jociću (49) iz Popovca, koji je optužen da je 12. maja 2021. godine ujutru u tom selu kod Niša kombijem pregazio Edina Krstića (4), danas je odloženo jer se u Osnovnom sudu nije pojavio svedok Nikola Dinić čije je privođenje bilo naloženo.

Sudija je konstatovao da Dinić ponovo nije pristupio ročištu, niti je dostavljen izveštaj o razlozima neprivođenja po naredbi od 24. januara 2024.godine. Suđenje je odloženo za 23. maj za kada će ponovo biti izdata naredba za dovođenje svedoka.

Saobraćajna nesreća u kojoj je poginuo dečak desila 12. maja 2021. godine u Popovcu, a Slavoljub Jocić se tereti da je, nepridržavajući se saobraćajnih propisa, kombijem naleteo na dečaka, koji je na licu mesta nastradao. 

Jocić je optužen da je počinio teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja za koje OJT u Nišu traži kaznu od šest godina zatvora i zabranu upravljanja motornim vozilom u trajanju od tri godine. Optužnim predlogom OJT Niš njemu je stavljeno na teret da je kombijem započeo radnju isključivanja iz saobraćaja "pre nego što se uverio da tu radnju može da da izvrši na bezbedan i propisan način".

- Sa kolovoza Železničke ulice u smeru Ulice Dragoljuba Đorđevića, skrenuo je udesno na travnatu zemljanu površinu, iako ona nije namenjena za saobraćaj, pa je desnim bokom vozila udario u zadnji deo bicikle sada pokojnog Edina Krstića koji je stajao na navedenoj površini, posle čega je došlo do obaranja dečaka. Posle toga je zadnjim desnim točkom pregazio gornji levi deo tela i glave dečaka, nanevši mu tešku povredu opasnu po život na granici sa bezuslovno smrtonosnom povredom, usled koje je preminuo na licu mesta - piše u optužnici.

Foto: informer.rs

Kombi kojim je Slavoljub Jocić pregazio dečaka koji je vozio bicikl

 

Optuženi Jocić je pred sudom ranije negirao krivicu za tešku saobraćajnu nesreću i branio se da se kretao popisanom brzinom i da nije video nikoga kada je krenuo da se okreće kombijem.

- Kada sam skretao udesno, nikoga nije bilo u ulici. Čovek koji je bio na ulici sa kolicima, počeo je da viče: "Stani, stani"! Rekao mi je: "Kreni nazad!" Krenuo sam metar unazad i stao sam. Palo mi je na pamet da sam nagazio kabl ili crevo. Izašao sam iz kombija, ljudi su prilazili. Majka je naišla, nosila je dete u rukama, tražila je da je odvezem do Hitne pomoći. Ja sam je pitao gde ti je dete bilo. Kaže, igralo se u travi - ispričao je Jocić ranije pred sudom.

Inače veštak saobraćajne struke prof. dr Dejan Bogićević izjavio je ranije pred Osnovnim sudom u Nišu da je Jocić "imao tehničkih mogućnosti da uoči dečaka i zaustavi vozilo". On je naveo da je dečak sa biciklom bio u njegovom vidnom polju sve vreme, te da bi bio u vidnom polju čak i da se kretao. On je istakao da je vozač imao mogućnosti da ga vidi nezavisno od toga da li je stajao pored bicikla ili je bio na njemu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)
katastrofa

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)

Teretni voz koji je prevozio gorivo iskočio je iz šina i zapalio se u blizini granične linije između američkih saveznih država Novi Meksiko i Arizona, a u incidentu nije bilo povređenih, saopštili su železnički operater BNSF i policija.

27.04.2024

08:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija