• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer/atv

16.03.2024

10:09

Tinejdžer na Tiktoku pretio masakrom u školi, imao i detaljan plan! Ekspresno uhapšen, evo kako se pravdao

profimedia/logo

Vesti

Tinejdžer na Tiktoku pretio masakrom u školi, imao i detaljan plan! Ekspresno uhapšen, evo kako se pravdao

Podeli vest

Tinejdžer R.T. (17) iz Bileće koji je uhapšen u četvrtak uveče nakon što je uživo na društvenoj mreži "Tiktok" uputio pretnje da će ući u Centar srednjih škola u Trebinju i napraviti masakr, nakon hapšenja tvrdio da se samo šalio, ali policija je pronašla svesku sa detaljno razrađenim planom zbog čega mu se sada na teret stavlja krivično delo terorizam.

Kako prenose mediji iz Republike Srpske tinejdžer je nakon privođenja staljno ponavljao da se samo šalio, ali su policajci pronašli svesku u kojoj je bio do detalja razrađen plan upada u školu.

U svesci je bila skica škole, plan ulaska, ali i spisak mrtvih i ranjenih. Tinedjžer je u svom planu naveo i tačno vreme ulaska i koliko će se zadržati, odnosno naveo je da će ući u petak u 10 sati, a izaći nakon deset minuta i izvršiti samoubistvo.

Na snimku koji je prenošen na "tiktoku" tinejdžer je sve vreme vitlao pištoljem, ali nakon njegovog hapšenja i pretres stana utvrđeno je da je pištolj plastični. 

Nezvanično ATV  saznaje da je maloletnik priznao da je sačinio sporni crtež i da je sve prikazao na društvenoj mreži, ali je za njega to po svemu sudeći bila šala. Navodno je tvrdio da nije zaista planirao da napadne trebinjsku školu.

Inače uhapšeni maloletnik je učenik bilećkog Srednjoškolskog centra, ali ni iz ove školske ustanove kao ni iz Centra srednjih škola u Trebinju na koji su se odnosile pretnje za sada se nisu oglašavali. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17