• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/RTCG

17.03.2024

15:03

Počelo suđenje plaćenim ubicama "kavačkog klana"! Ubio Minju Šakovića maskiran u prosjaka!

printscreen

Vesti

Počelo suđenje plaćenim ubicama "kavačkog klana"! Ubio Minju Šakovića maskiran u prosjaka!

Podeli vest

Više državno tužilaštvo u Podgorici zatražilo je da se Beograđaninu Luki Pilčeviću (23), okrivljenom za ubistvo Milića-Minje Šakovića (35), visokopozicioniranog pripadnika "škaljarskog klana", sudi u odsustvu u Višem sudu u Podgorici.

U Višem sudu u Podgorici ovaj predlog predložen je 15. marta na kontroli optužnice za ubistvo Šakovića. Podsetimo, ubistvo "škaljarca" dogodilo se 17. juna 2022. naočigled brojnih gostiju restorana i prolaznika. Prema optužnici koja je podignuta u julu prošle godine, odbegli Beograđanin je direktni izvršilac ubistva, dok je Kragujevčanin Duško Tanasković (30) bio njegov saučesnik.

Pilčevićeva pravna zastupnica Anđela Petričić rekla je za RTCG da se odluka o predlogu Višeg tužilaštva očekuje uskoro. Na jučerašnjem ročištu, putem video-linka uključio se optuženi Duško Tanasković, koji je trenutno u hrvatskom zatvoru, jer mu se u toj zemlji sudi da je 25. avgusta te godine ubio "škaljarca" Gorana Vlaovića (39) na Pagu.

Foto: Foto: Društvene mreže

Crna Gora traži izručenje Luke Pilčevića

- Saučesnik Duško Tanasković branio se ćutanjem na početku suđenja. Pre nego što je održana kontrola optužnice, Tanaskoviću je diplomatskom poštom u Splitu dostavljeno obaveštenje o održavanju ročišta. On je to i potpisao, a i prošle godine timu crnogorskih istražitelja koji su ga saslušali u Hrvatskoj saopštio je da će se braniti ćutanjem - navodi RTCG i dodaju da je Crna Gora tražila od Hrvatske da izruči Tanaskovića, ali su oni naveli da on mora da odsluži kaznu zbog krivičnog dela koje je počinio u toj zemlji.

Crnogorski istražitelji nekoliko meseci nakon likvidacije Šakovića identifikovali su počinioce likvidacije. Za Pilčevićem tada je raspisana poternica, a Tanasković se već nalazio u pritvoru.

Foto: Foto: Printscreen Zadarski.hr

Dušku Tanaskoviću se sudi u Zadru za ubistvo Gorana Vlaovića

- Prema navodima iz optužnice koja je podignuta protiv dvojice Srba, Tanasković je za potrebe Pilčevića i zbog praćenja kretanja mete, odnosno Milića Šakovića, iznajmio stan u Budvi u blizini mesta gde je "škaljarac" ubijen i za mesec i po dana njegovog boravka tamo platio 2.250 evra - detalji su iz emisiji "Sjenke" na crnogorskoj TV E:

- Tanasković je 29. maja 2022, koristeći falsifikovana dokumenta, u Budvi iznajmio stan i platio ga do 15. jula. Takođe, on je kupio hranu za sebe i Pilčevića, kao i električni trotinet koji su koristili dok su pripremali likvidaciju. Takođe, kako se saznaje, Pilčević je ispalio 8 hitaca u pravcu Šakovića od kojih ga je pogodilo nekoliko 5. On je iskrvatio na smrt, a imao je rane na plućima i bubregu i pogođene su mu aorte.

Foto: Foto: prinscreen facebook

Goran Vlaović Goro je ubijen na ostrvu Pag

Kako se ranije pisalo, osumnjičeni Beograđanin Luka Pilčević maskirao se u ženu, dok je u Budvi pratio kretanje mete, a u trenutku likvidacije bio je maskiran u prosjaka. Tokom opsežne istrage rekonstruisano je kretanje osumnjičenih Pilčevića i Tanaskovića, za koje veruju da su plaćenici "kavačkog klana".

- Analizom snimaka nadzornih kamera postavljenih na više objekata u Budvi inspektori su utvrdili kretanje egzekutora u noći ubistva. U stanu, koji je koristio ubica, istražitelji su pronašli žensku periku, više hirurških rukavica, patike, opuške... - podseća izvor.

Šaković je još jedna žrtva rata kotorskih klanova, a te godine "kavčani" su u avgustu likvidirali Vlaovića, a u septembru vođu klana Jovana Vukotića nakon što je sa porodicom izašao iz tržnog centra u Istanbulu. Rat klanova traje od decembra 2014. godine zbog nestanka vrednog tovara kokaina iz stana u Valensiji, a broj žrtava rata do istrebljenja do sada prelazi 60.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

(VIDEO) Ovaj snimak je razgnevio celu Rusiju! Kako je Ukrajina uspela ovo?! Dron zbrisao milionski supermoderni sistem!
NEVEROVATNO

(VIDEO) Ovaj snimak je razgnevio celu Rusiju! Kako je Ukrajina uspela ovo?! Dron zbrisao milionski supermoderni sistem!

Prema tvrdnjama ukrajinske vojske, u napadu njihovih snaga uništen je skupoceni sistem ruske vojne opreme. Ukrajinska vojno-obaveštajna agencija GUR objavila je u subotu video snimak za koji tvrde da prikazuje udar pripadnika Obaveštajne službe odbrane Ukrajine (DIU) i 15. odvojene artiljerijsko-izviđačke brigade Black Forest kako gađaju ruski radarski sistem 48Y6 K-1 Podljot, a na snimku je uhvaćen i dramatičan trenutak eksplozije.

27.04.2024

20:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija