• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Vijesti

19.03.2024

10:16

Arsenije Stanović osuđen na 12 godina zatvora! Ubio mladu Ukrajinku u iznajmljenom stanu

printscreen

Vesti

Arsenije Stanović osuđen na 12 godina zatvora! Ubio mladu Ukrajinku u iznajmljenom stanu

Podeli vest

Arsenije Stanović osuđen je na 12 godina zatvora zbog ubitva ukrajinske dravljanke Anastasije Lašmanove 11. maja 2018. godine.

Prvostepenu presudu danas u Višem sudu u Podgorici izrekla je sudija Katarina Padalica.

Sud nije prihvatio da se radi o svirepom ubistvu.

Padalica je rekla da sud ne prihvata pravnu kvalifikaciju optužnice jer smatra da se radi o ubistvu, ali ne na svirep način, pišu Vijesti.

Stanovićev branilac, advokat Zoran Piperović rekao je novinarima da će se žaliti na presudu.

On je ostao kod izjave koju je dao u završnoj reči da Stanovića treba osloboditi.

Ranijom prvostepenom presudom Stanović je oglašen krivim zbog krivičnog dela ubistvo iz i osuđen na kaznu zatvora u trajanju od 15 godina.

Foto: Shutterstock/Natalya Volchenkova

Ilustracija

 

U završnoj reči prošle sedmice, Piperović je zatražio od suda oslobađajuću presudu.

- Tražio sam od suda da izrekne oslobađajuću presudu za optuženom Stanoviću zbog ubistva Anastasije Lašmanove. Razlog zbog kojeg sam to uradio je stav veštaka lekara neuropsihijatara, koji su istakli da optuženi Stanović nije mogao biti svestan da zadaje udarce oštrim predmetom Lašmanovoj, i nije mogao biti svestan da ona trpi velike bolove i veliki strah. Ako je tako onda se on nalazio u stanju privremene duševne poremećenosti koje isključuje krivičnu odgovornost - istakao je tada Piperović.

Optužnicom je predstavljeno da je okrivljeni Stanović 11. maja 2018. godine, u jutarnjim časovima, u Kotoru, naselje Dobrota, u iznajmljenom stanu oštećene Lašmanove, koji se nalazi u suterenu zgrade, na svirep način, sa umišljajem ubio, pri čemu je bio svestan svog dela.

On je u pomenutom stanu napao oštećenu, zadajući joj 16 udaraca oštricom.U optužnici se dodaje da je okrivljeni bio svestan da oštećenoj nanosi teške telesne povrede koje su praćene teškim bolovima i patnjama, da bi potom nastavio da muči oštećenu, svestan da nastavljanjem mučenja može prouzrokovati smrt oštećene.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17