• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Lj.S.

19.03.2024

12:24

Spasio ženu koja je bila u kući na kojoj je goreo krov! Požar kod Prokuplja

LJ.S

Vesti

Spasio ženu koja je bila u kući na kojoj je goreo krov! Požar kod Prokuplja

Podeli vest

Jedan ljudski život spasen je zahvaljujući brzoj reakciji čoveka koji je iz zapaljene kuće , u selu Kostenica kod Prokuplja, izvukao ženu.

Kako javlja naš dopisnik iz Prokuplja juče tokom prepodneva u selu Kostenica kod Prokuplja izbio je požar na pomoćnoj zgradi i ubrzo se proširio na kuću.

- U kući je u tim trenucima bila žena, inače vlasnica kuće. Njen život spasen je samo zahvaljujući požrtvovanosti prolaznika Srđana Jovića, koji je izvukao iz kuće i zvao vatrogasce - rekao je izvor Informera upoznat sa slučajem.

Foto: LJ.S.

 

Naša koleginica razgovarala je sa Srđanom koji nam je objasnio da je u trenutku kada je požar zahvtao kuću prolazio ulicom.

- Prvo sam iz daljine video gusti dim. Mislio sam da neko pali strnjiku, ali kada sam prišao shvatio sam da gori pomoćni objekat koji je tik uz kuću. Zvao sam vlasnicu, jer znam da živi sama, ali mi niko nije odgovarao. Onda sam ušao u njenu kuću - priča Srđan Jović šta se dogodilo.

Kako je objasnio ženu je zatekao kako priča telefonom.

- A već u tom trenutku je plamen zahvatio krov kuće i deo zida, pošto je reč o objektu stare gradnje. Izveo sam ženu napolje i već nekoliko sekundi kasnije stigli su vatrogasci. Žena je tek tada shvatila šta se događa, bila je vidno uznemirena, ali je važno da joj se ništa nije dogodilo - dodaje naš sagovornik. 

Naglašava da su vatrogsaci brzo obuzdali požar te spasili kuću koja je počela da gori.  Za sada se ne zna uzrok požara.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Sara Ćirković šampionka Evrope!
Ostali sportovi

Sara Ćirković šampionka Evrope!

Kakav uspeh za srpski sport! Mlada srpska bokserka Sara Ćirković (19) osvojila je titulu šampiona Evrope, pošto je u finalu šampionata u Beogradu, u kategoriji do 54 kg, ubedljivo savladala Rumunku Lakramioaru Perijok.

27.04.2024

18:22

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija