• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

22.03.2024

08:02

Šestoro poginulih od početka godine na putevima u šabačkom kraju: Saobraćajna policija uputila apel vozačima

tanjug/mup srbije

Vesti

Šestoro poginulih od početka godine na putevima u šabačkom kraju: Saobraćajna policija uputila apel vozačima

Podeli vest

Mladić B. K. (21), koji je 18. marta poginuo kod Loznice, šesta je žrtva saobraćajnih nesreća na području Policijske uprave Šabac od početka godine. U ovom periodu lakše i teže povređeno je 110 ljudi.

U više od polovine nezgoda sa stradalima uticajni faktor je bila nepropisna brzina - istakli su u odeljenju saobraćajne policije i apelovali na vozače da poštuju propisano ograničenje brzine.

Ranije je iz Policijske uprave u Šapcu saopšteno da je prošle godine u 1.072 saobraćajne nesreće u kojima je poginulo 35 ljudi, odnosno 3 više nego 2022. godine i 874 povređeno.

Kao prošle i u prvim mesecima ove godine, osim neprilagođene brine saobraćajni policajci su kao najčešće prekršaje evidentirali nekorišćenje sigurnosnog pojasa i upotrebu telefona tokom vožnje.

Činjenica je da vam brzina neće uštedeti vreme već će vam, naprotiv, ostaviti manje vremena da reagujete na opasnost na putu. Takođe, činjenica je da propisno vezan sigurnosni pojas, kao i propisan i bezbedan prevoz dece u vozilu, u slučaju saobraćajne nezgode, za dve trećine smanjuje opasnost od stradanja. Vežite pojas, bezbedno prevozite decu, sigurnost je na prvom mestu.

- Napominjemo da je pažnja na putu ključ bezbednosti, a mobilni telefon u saobraćajnom toku odvlači pažnju na ekran. Zato, ostavite telefon i, dok ste u saobraćaju, uzmite sopstvenu bezbednost u svoje ruke - navodi se u apelu Policijske uprave Šabac upućenom vozačima.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija