• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D.K.

22.03.2024

12:22

Zbog ovoga je odloženo suđenje! Nekadašnji direktor Gerontološkog centra u Nišu optužen za teško delo protiv zdravlja ljudi

EPA

Vesti

Zbog ovoga je odloženo suđenje! Nekadašnji direktor Gerontološkog centra u Nišu optužen za teško delo protiv zdravlja ljudi

Podeli vest

U Višem sudu u Nišu danas je odloženo suđenje Milanu Stevanoviću (47) nekadašnjem direktoru Geronotlaškog centra u Nišu, optuženom da nije postupio po propisima za sprečavanje zaraznih bolesti usled čega se korona virusom zarazilo 195 korisnika doma i 29 zaposlenih, od kojih je 51 korisnik preminuo.

Suđenje je odloženo za 26. april jer je optuženi Stevanović na bolničkom lečenju. 

Inače na današnjem ročištu trebalo je da svedoči doktorka koja je u vreme izbijanja epidemije brinula o zdravlju korisnika centra, a kao svedoci su pozvana i tri zaposlena.

Podsetimo Stevanović je na glavnom pretresu isticao je da je učinio sve da spreči da korona uđe u ustanovu, a ukoliko bude osuđen, nekadašnji direktor bi mogao da dobije 12 godina zatvora, koliko Krivični zakonik predviđa za teško delo protiv zdravlja ljudi.

Njemu je, između ostalog, stavljeno na teret da je odobravao posete rođaka korisnicima, u vreme kada su posete bile zabranjene, usled čega je došlo do zaražavanja većeg broja starih ljudi smeštenih u ovoj ustanovi i da nakon toga nije obaveštavao nadležne državne institucije o simptomima bolesti i stanju u Gerontološkom centru.

Prema optužnici, suprotno instrukcijama koje su dobili Gerontološki centri Stevanović nije organizovao ni podelu ručka u manjim grupama a jednoj sednici Upravnog odbora prisustvovala je i osoba čije prisustvo nije bilo nužno, što je takođe, kako se sumnja, doprinelo širenju zaraze.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Evo kako se branio bivši direktor Gerontološkog centra u Nišu! Sudi mu se zbog ovoga
Viši sud

Evo kako se branio bivši direktor Gerontološkog centra u Nišu! Sudi mu se zbog ovoga

Možete da me osudite i na 30 godina ali ću i dalje tvrditi da sistem u vreme epidemije Covida 19 nije funkcionisao. Pozivao sam sve institucije od Instituta za javno zdravlje u Nišu do gradskog Kriznog štaba i tražio pomoć ali mi niko nije izašao u susret. Na kraju sam bio prinuđen da iskoristim prijateljske veze sa epidemiolozima Goranom Mitrovićem i Aleksandrom Rankovićem i pozovem ih da nam odrede sobe za izolaciju kako bismo sprečili širenje zaraze!

19.02.2024

15:30

sledeća vest

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija