• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Kurir

27.03.2024

23:45

Otlriveno koga je Zvicer hteo da ubije na Svetoj Gori: Mićko dovođen u vezu sa ubistvom Saleta Mutavog, Srbina poslao u Brazil?

printscreen

Vesti

Otlriveno koga je Zvicer hteo da ubije na Svetoj Gori: Mićko dovođen u vezu sa ubistvom Saleta Mutavog, Srbina poslao u Brazil?

Podeli vest

Radoje Zvicer i Igor Božović, označeni kao vođe kotorskog klana "kavčani" tražili su od "škaljarca" kog su držali u zarobljeništvu, Mileta Radulovića Kapetana, da im otkrije lokaciju istaknutog pripadnika njegove grupe - Milana Vujovića zvanog Mićko, kako bi ga likvidirali i osvetili svoje prijatelje i saradnike.

Vujović je tada, u jesen 2020. godine, prema rečima Kapetana bio na Svetoj gori, a "kavčani" su ga opisivali rečima "nije on lak".

- Mićko Vujović zapravo je pripadnik barsko-budvanskog klana koji je najbliži bio sa nekadašnjim vođom "Barana" Lukom Đurovićem, a zatim i Alanom Kožarom. Njihova saradnja sa škaljarskim klanom bila je jako bliska i zato su neki od Barana bili prvi na kavačkoj listi za odstrel - kaže izvor Kurira.

Ovaj Baranin je, kako dodaje naš izvor, od samog početka bio je desna ruka Luke Đurovića sve do njegove smrti.

- Nakon smrti Đurovića, klan se usko povezao sa "škaljarcima", a većinu poslova preuzeo je, sada ubijeni Alan Kožar. Vujović je, kao stariji pripadnik, bio uključen u sve bitne radnje, a njegova je bila organizacija i logistika poslova - kaže izvor.

Poslao Gejslera u Brazil?

Mićko Vujović tako je označen kao čovek koji je, nakon ubistva "kavčanina" Andrije Mrdaka, njegovog ubicu, Srbina Darka Geislera, poslao u Južnu Ameriku obezbedivši mu novi život. Gejsler je u Brazilu u Sao Paolu živeo skoro 10 godina dok nije ubijen 5. januara ove godine, a informaciju o tome gde se krije samo mesec i po dana pre toga odao je jedan Baranin i to na crnogorskoj televiziji u jednoj emisiji.

- Koliko sam ja čuo, Gеjslеra su Mićko Vujović i Vukašin poslali u Brazil da sе sakrijе, to mi jе ispričao Stеfan Mićić. Rеkao mi jе da jе Darko i sada tamo i da živi normalan život - izjavio jе Baranin 16. novеmbra.

Foto: FOTO: Printscreen/X/@AliYerlikaya

 

 

- Gеjslеra su ostavili kod Minjе da sе on brinе o njеmu, a Darkova drugarica, mеdicinska sеstra, mu jе ušila ranu jеr sе sam slučajno upucao u nogu tokom bеkstva - otkrio jе Baranin, koji jе istakao i da mu jе ubijеni "škaljarac" Damir Hodžić bio najbolji prijatеlj.

Crnogorski istražni organi opisali su Vujovića kao jednog od najistaknutijih pripadnika "škaljaraca" i vođu "iz senke" koji je uglavnom boravio u inostranstvu, čime je obuhvaćena i država Srbija kao jedno od njegovih skloništa.

- Ovaj Baranin, koji je pod posebnim posmatranjem policije kao bezbednosno interesantna osoba, često se nalazi u inostranstvu, najčešće u Beogradu i Novom Sadu - navodili su tamošnji mediji, a Kapetan je u prepisci sa Zvicerom i Božovićem otkrio da je Vujović živeo u Švedskoj, da je odlazio često u Marbelju u Španiji, i da je boravio na Svetoj Gori.

- Znam tamo u Švedsku da živi, ali ne znam tačno gde. Ja sam njega vidio u dve, tri godine zadnje možda dva puta. I to je dolazio kod mene u Marbelju. I to je sve što smo se ja i on gledali. Ništa. Što znam? On se malo i povukao iz svega u zadnje vrijeme. I ovo od kad je bilo na ostrvo. On je bio na ostrvo, posle toga je samo jednostavno ugasio kripte i nestao odjedanput i rekli su mi preko brata da je u Svetu goru i ja od tad ne znam ništa za njega, sem da kaže brat da je dobro. Nikakvu drugu vezu nemamo. Na Skaj je nemamo, niti imamo kontakt - rekao je glasovnom porukom Radulović dok su ga zarobljenog čuvali Veljko Belivuk i Marko Miljković.

Ime Mićka Vujovića spominjalo se ranije u vezi sa ubistvom Aleksandra Stankovića, zvanog Sale Mutavi, 13. oktobra 2016. godine u Beogradu.

- Pominje se kao neko ko je učestvovao u toj likvidaciji, međutim ubistvo Stankovića zvanično nikada nije rasvetljeno, pa tako ni uloga Vujovuća nije sasvim jasna, ako ju je uopšte i imao - objašnjava izvor.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)
katastrofa

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)

Teretni voz koji je prevozio gorivo iskočio je iz šina i zapalio se u blizini granične linije između američkih saveznih država Novi Meksiko i Arizona, a u incidentu nije bilo povređenih, saopštili su železnički operater BNSF i policija.

27.04.2024

08:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija