• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Kurir

03.04.2024

17:42

Srbin osuđen na robiju u Sloveniji! Prevozio migrante, poznato i koliko im je naplaćivao

MUP

Vesti

Srbin osuđen na robiju u Sloveniji! Prevozio migrante, poznato i koliko im je naplaćivao

Podeli vest

Državljanin Srbije Milan Ignjat (28) koji je 3. februara kombijem prevozio 13 migranata, među kojima je bilo i petoro dece, osuđen je u Okružnom sudu u Krsnoj na tri godine i pet meseci zatvora, kao i novčanu kaznu od 800 evra.

Prema navodima lokalnih medija, Ignjat je migrante pokušao da prokrijumčari preko slovesko-hrvatske granice, a plan je bio da ih preveze do Italije. Migranti su bili u tovarnom kombiju "renoa" bez sedišta, prozora, grejanja i ventilacije.

Sudija Cvetka Ogorevc Sotelšek osudila je Srbina na osnovu sporazuma koji je on potpisao sa nadležnim tužilaštvom i to na tri godine i pet meseci zatvora, novčanu kaznu od 800 evra i zabranjen mu je ulazak u zemlju na pet godina. Takođe, sudija je produžila pritvor okrivljenom do pravosnažnosti presude.

 

- Krijumčari iskorišćavaju nepovoljnu situaciju migranata, nije ih briga kako prevoze ljude i važno im je samo da zarade što više novca - rekao je tužilac na suđenju, a prenose lokalni mediji koji objašnjavaju kako je došlo do krivičnog dela.

- Utvrđeno je da je srpski državljanin migrante utovario na granici sa Bosnom i Hercegovinom i doveo ih do slovenačko-hrvatske granice, ali ne i do glavnog prelaza, već su oni peške prešli preko mosta - navode lokalni mediji.

- Policijska uprava Novo mesto u jednom trenutku primetila i pokušala je da ga zaustavi, ali se vozač oglasio od ovu naredbu. Vozio je preko livade, a potom je stao i uhapšen je. Tada je utvrđeno da u kombiju ima 13 ilegalnih migranata iz Turske koji nisu ispunjavali uslove za ulazak u Sloveniju legalnim putem.

Ignjatu su u ovom krivičnom delu pomogla još dva srpska državljanina. Kada su migranti izašli iz kombija bili su iznemogli i promrzli. Naveli su i da ih je bilo strah jer su ih vozači tokom vožnje izbacivali iz kombija, piše Kurir.

Ignjat se u istrazi branio ćutanjem, dok su migranti objasnili da su za prevoz do Italije morali da plate organizatoru od 3.500 evra do 5.000 evra, a deo od tog novca je izaš vozaču.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!
Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je da je razgovor između vlasti i opozicije lekovit za parlament, a da je pristojan dijalog političkih stranaka koje drugačije misle nešto što političari duguju svim građanima Srbije, bez obzira na to da li su oni glasali za vlast, opoziciju ili možda nisu uopšte izašli na izbore.

30.04.2024

09:48

Vesti

Građani, ovo je važno! Oglasio se PIO fond!
Društvo

Građani, ovo je važno! Oglasio se PIO fond!

Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje osigurava na penzijsko i invalidsko osiguranje sva lica koja su po Zakonu o penzijskom i invalidskom osiguranju obavezno osigurana i koja su se uključila u ovo osiguranje, bez obzira na to da li su u pitanju zaposleni, osiguranici samostalnih delatnosti ili poljoprivrednici.

30.04.2024

17:23

TV

Žestok sukob u studiju Informera! Da li je Ukrajina propala kao država, ili Rusija potencijalno gubi rat?
Live TV

Žestok sukob u studiju Informera! Da li je Ukrajina propala kao država, ili Rusija potencijalno gubi rat?

Velika partija šaha se i dalje igra. Postavlja se pitanje čije figurice su u boljoj pozicji. O ratu u Ukrajini govorili su Na ovu temu u emisiji "Rat uživo" govorili su prof. dr Stevica Deđanski iz Centra za razvoj međunarodne saradnje i Darko Obradović, Forum za strateške analize. U program se, putem vajber uključenja, uživo uključio i analitičar prof. dr Sergej Boljevič.

30.04.2024

19:25

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija