• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D. Ćuruvija

03.04.2024

18:08

Poznato kada će Duško Šarić biti pušten iz pritvora! Ovo je ključni uslov koji mora da ispuni...

Marko Đoković, ATA Images

Vesti

Poznato kada će Duško Šarić biti pušten iz pritvora! Ovo je ključni uslov koji mora da ispuni...

Podeli vest

Duško Šarić (46), brat Darka Šarića (53) koji se predao srpskom pravosuđu 4. januara biće pušten iz pritvora za nekoliko dana, saznaje informer. rs

Specijalni sud je danas prihvatio jemstvo od 800.000 evra, a u zamenu će da bude u kućnom pritvoru sa nanogicom.

- Duško je kao kauciju ponudio kuću na Dedinju, koja vredi 800.000 evra. Čim se upiše hipoteka na tu nekretninu, on će za nekoliko dana biti pušten iz pritvorske jedinice Specijalnog suda i smešten u kućni pritvor. Zbog navodne opasnosti od bekstva (tačke 1.) umesto pritvora određena je blaža mera jemstva dok je zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog dela (tačka 3.) određena mera zabrane napuštanja stana - kućni pritvor - rekao je danas za informer.rs Šarićev njegov advokat Dalibor Katančević.

Foto: D. Ćuruvija

Kao jemstvo ponudio kuću vrednu 800.000 evra

Optužnicom Javnog tužilaštva za organizovani kriminal on se tereti da je bio član kriminalne grupe koju je iz pritvora 2020. organizovao njegov stariji brat u cilju diskreditacije i planiranja ubistva svedoka saradnika u drugom postupku Nebojše Joksovića.

Optužnicom, čije je navode na početku suđenja Duško Šarić negirao, na teret mu je stavljeno da je njegova uloga bila da čuva i novac namenjen za realizaciju planova kriminalne grupe daje drugim optuženima.

Foto: Informer

Advokat Dalibor Katančević

Njegovi advokati, Radoslav Baćović, Dalibor Katančević prethodno su naveli da Duško Šarić nikada nije osuđivan ni krivično ni prekršajno, da se dobrovoljno predao i obećao da će se odazivati na svaki poziv suda i da ne postoji opasnost od ponavljanja krivičnog dela koje mu je stavljeno na teret.

Sudija Zoran Šešić je prihvatio jemstvo i za Milana Vučinića 300.000 evra, kojem je takođe odredio meru kućnog pritvora.

Foto: privatni album

Advokat Bojan Ječmenica

- Moj klijent je kao jemstvo založio stan u Beogradu, u vrednosti 300.000 evra, koji mu je dao prijatelj. Njemu je sud takođe ukinuo tačku jedan, to jest opasnost od bekstva, a kućni pritvor je određen zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog dela - objasnio nam je Vučinićev advokat Bojan Ječmenica. 

Suđenje Darku Šariću i ostalim optuženim pripadnicima kriminalne grupe koja se tereti za planiranje ubistva i pokušaj diskrediteacije svedoka saradnika u drugom postupku koji se protiv Šarića vodio za šverc kokaina, Nebojše Joksovića, danas je nastavljeno izvođenjem Skaj komunikacija a koje su dostavljene iz Francuske, među kojima su i one koje se kako tvrdi tužilaštvo odnose na rođenje deteta Darka Šarića.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!
Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je da je razgovor između vlasti i opozicije lekovit za parlament, a da je pristojan dijalog političkih stranaka koje drugačije misle nešto što političari duguju svim građanima Srbije, bez obzira na to da li su oni glasali za vlast, opoziciju ili možda nisu uopšte izašli na izbore.

30.04.2024

09:48

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija