• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/S.K.

07.04.2024

11:41

Zločini koji su potresli Srbiju! Monstrumi ubijali nevinu dečicu od dve i tri godine

Informer/društvene mreže

Vesti

Zločini koji su potresli Srbiju! Monstrumi ubijali nevinu dečicu od dve i tri godine

Podeli vest

Svirepo ubistvo dvogodišnje Danke Ilić kod Bora uznemirilo je i ogorčilo srpsku javnost, zbog načina na koji je nevino dete, ni krivo, ni dužno, ubijeno od strane dvojice monstruma.

Nevina dečica stradala su i ranije od ruku sličnih monstruma, a posebno su van pameti ona koja su počinili rodtelji. 

Arpad Sabo (31) je avgusta 2016.godine u Veterniku najpre ubio suprugu Slavicu (24), a zatim njihovu ćerkicu Nikolinu, koja je imala svega četiri meseca. Monstrum je  dve godine kasnije u Višem sudu u Novom Sadu osuđen na kaznu od 40 godina zatvora, tada najvišu moguću predviđenu Krivičnim zakonikom Srbije.

Foto: Informer/društvene mreže

 

 

- Okrivljeni je sa predumišljajem, posle svađe sa suprugom, ubio nju i svoje dete. Slavicu je tri puta ubo nožem i prerezao joj vrat u kupatilu. Potom je usmrtio ćerkicu, koja je ležala u dečjem krevecu u dnevnoj sobi. Rukama je stisnuo bebinu glavu i polomio joj temene kosti, pa joj nožem presekao vrat - naveo je sudija Borivoje Pap, obrazlažući presudu.

Pre dve godine u Vršcu je  Marko B.(35) u kofi vode udavio svoju ćerku Petru (2.5), a potom se obesio. Pre toga, godinama je zlostavljao suprugu Suzanu, koja je podnela zahtev ta razvod braka.
Javnost u Srbiji je 1997. bila ogorčena i uznemirena posle trostrukog ubistva u Futogu, kada je Borislav Čolić, koji je tada imao 29 godina, likvidirao Dobrivoja Smiljanića, njegovu trudnu suprugu Miomirku i trogodišnje dete  Ivana i to dok je mališan sedeo na noši.

Foto: Z.S.

 

 

- Čolić je 21. februara 1997. godine pozvonio na vrata Smiljanićima u Futogu. Otvorio mu je Dobrivoje i Čolić je na pragu pucao u njega, a potom u Miomirku, koja je bila trudna. U sobi je zatekao njihovog sina Ivana na noši. Pucao je i u njega. Ovaj sumanuti zločin zgrozio je i uznemirio čitavu Srbiju – navodi za Informer inspektor novosadske policije u penziji.

Foto: Informer/društvene mreže

 

 

Motiv zločina, kako je kasnije utvrđeno, bila je pljačka, a Dobrivojev otac je rekao da je iz kuće likvidirane porodice nestao kofer sa 100.000 nemačkih maraka.

Čolić je zbog monstruoznog zločina koji je počinio najpre bio osuđen na smrtnu kaznu. Međutim, kako je smrtna kazna ukinuta 2001. godine, zamenjena mu je kaznom od 40 godina zatvora.

Monstrum je početkom marta  2020. godine pronađen mrtav u hodniku između ćelija u zatvoru u Padinskoj skeli, gde je izdržavao kaznu, a istraga je pokazala da je umro od infarkta.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!
Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je da je razgovor između vlasti i opozicije lekovit za parlament, a da je pristojan dijalog političkih stranaka koje drugačije misle nešto što političari duguju svim građanima Srbije, bez obzira na to da li su oni glasali za vlast, opoziciju ili možda nisu uopšte izašli na izbore.

30.04.2024

09:48

Vesti

Građani, ovo je važno! Oglasio se PIO fond!
Društvo

Građani, ovo je važno! Oglasio se PIO fond!

Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje osigurava na penzijsko i invalidsko osiguranje sva lica koja su po Zakonu o penzijskom i invalidskom osiguranju obavezno osigurana i koja su se uključila u ovo osiguranje, bez obzira na to da li su u pitanju zaposleni, osiguranici samostalnih delatnosti ili poljoprivrednici.

30.04.2024

17:23

TV

Žestok sukob u studiju Informera! Da li je Ukrajina propala kao država, ili Rusija potencijalno gubi rat?
Live TV

Žestok sukob u studiju Informera! Da li je Ukrajina propala kao država, ili Rusija potencijalno gubi rat?

Velika partija šaha se i dalje igra. Postavlja se pitanje čije figurice su u boljoj pozicji. O ratu u Ukrajini govorili su Na ovu temu u emisiji "Rat uživo" govorili su prof. dr Stevica Deđanski iz Centra za razvoj međunarodne saradnje i Darko Obradović, Forum za strateške analize. U program se, putem vajber uključenja, uživo uključio i analitičar prof. dr Sergej Boljevič.

30.04.2024

19:25

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija