• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Blic

07.04.2024

11:49

Ubice su nesreću koja nije morala da se završi fatalno pretvorile strašan zločin: "Uradili su neshvatljive stvari"

Društvene mreže

Vesti

Ubice su nesreću koja nije morala da se završi fatalno pretvorile strašan zločin: "Uradili su neshvatljive stvari"

Podeli vest

Monstruozne odluke dovele su do pogibije nevine devojčice iz Srbije, dvogodišnje Danke Ilić za kojom je deset dana tragao ceo region dok u četvrtak nije potvrđeno da je ubijena.

Policija veruje da je ubijena nakon što su je dvojica radnika "Vodovoda" iz Bora prvo udarila automobilom.

Hronologija strašnog zločina

Danka Ilić je nekoliko minuta ostala sama jer je majka otišla da donese vodu za drugo dete. U isto vreme, ispred kuće su prolazili radnici Dejan Dragijević i Srđan Janković, obojica stari po 50 godina. Oni su, kako je utvrđeno u istrazi, devojčicu pregazili službenim automobilom "fijat panda". Prvo su se pojavile informacije da je vozio Dragijević, a poslednje informacije govore da je u trenutku udesa vozio Janković.

Foto: Društvene mreže

 

 

Nisu pozvali pomoć, već su dvogodišnju Danku stavili u gepek i odvezli se. Prema svedočenju Dragijevića i Jankovića, kao i onome što je utvrđeno u istrazi, a na osnovu GPS-a, utvrđeno je da su se, kada su udarili devojčicu, kretali samo 20 km/h i da ona nije umrla od povreda zadobijenih u saobraćajnoj nezgodi.

Nije jasno da li su Dragijević i Janković mislili da je mrtva, ali se veruje da su se vozili do deponije kako bi tamo ostavili nedužnu devojčicu. U jednom trenutku, prema prvoj verziji istrage, devojčica se probudila, a Dragijević ju je ugušio rukama. Kasnija verzija je da ju je Dragijević ubio neposredno posle nesreće. Posle ubistva telo male Danke ostavljeno je na deponiji.

Tokom istrage, koja podrazumeva i detaljna ispitivanja dvojice osumnjičenih, otkriveni su još monstruozniji detalji.

- Otac ih je u 13.57 zaustavio i pitao da li su videli devojčicu, a oni su odgovorili da nisu - rekao je ministar unutrašnjih poslova Srbije Bratislav Gašić i dodao da su muškarci potom otišli ​​na deponiju.

Кako je dodao, po izlasku iz Banjskog polja u 14.00 časova krenuli su Starobanjskim putem i kada su stigli na deponiju, gde su ostali minut i 49 sekundi, uzeli Dankino telo i bacili ga na gomilu smeća. Telo je bacio Janković, a Dragijević je čuvao stražu, saopštio je ministar.

- O monstruoznosti i hladnokrvnosti svedoči činjenica da je jedan od osumnjičenih, SJ, na poziv direktora istog dana otišao u Banjsko polje da traži devojčicu - otkrio je Gašić još jedan monstruozan detalj. Možda on dodatno oslikava kakvi su (ne)ljudi, ali zapravo su sve te monstruozne odluke koje su prethodile odredile sudbinu male Danke.

Foto: drustvene mreze/Informer

 

 

Monstruozne odluke dovele su do jednog od najstrašnijih ubistava na ovim prostorima

Pošto saobraćajna nesreća po svemu sudeći nije mogla da se završi fatalno, ove odluke dovele do jednog od najstrašnijih ubistava na ovim prostorima. Tu je i neverovatan detalj da su, sa Dankom u gepeku, sreli njenog oca, koji ih je zaustavio i pitao da li su je videli. Tvrdili su da nisu i nastavili prema deponiji.

Dragijević i Janković su očigledno doneli najgore moguće, neshvatljive odluke. Šta je bilo na umu nekoga ko je golim rukama udavio devojčicu, ali i šta je bilo u glavi čoveka koji je sve ovo posmatrao, a zatim telo devojčice bacio na deponiju, možda nikada nećemo saznati.

Ali možda je još gore što postoji mogućnost da nikada nećemo saznati gde se nalazi telo male Danke. Ne samo da su Dragijević i Janković svesno oduzeli život devojčici, valjda da bi se spasli bilo kakve odgovornosti za saobraćajnu nesreću, već su porodicu, bar za sada, lišili mogućnosti da se oproste od tela svoje ćerke, unuke, bratanice...

Danima se bezuspešno traga za telom male Danke. Pretreseno je više lokacija povezanih sa Dragijevićem i Jankovićem, ali bezuspešno. Dejan Dragijević rekao je policiji da je telo devojčice pomerio uz pomoć brata i oca, a nije isključeno da je u svemu učestvovao i Janković. Bilo kako bilo, tela male Danke još uvek nema. Uhapšeni su i brat i otac osumnjičenog ubice.

Foto: Informer

 

 

Dragijević je priznao da je Danku zadavio

Dragijević i Janković su saslušani u Tužilaštvu, gde su dovedeni sa lisicama na rukama i pognutih glava. „Osumnjičeni su saslušani u Tužilaštvu, pri čemu je DD u potpunosti priznao izvršenje krivičnog dela, dok se JS branio ćutanjem“, saopšteno je iz Tužilaštva. Prethodno su obojica izneli odbranu policiji.

- Srđan Janković se branio ćutanjem. Za razliku od njega, drugoosumnjičeni Dejan Dragijević je skoro dva sata detaljno govorio o svemu što se dogodilo. Rekao je da je nakon udarca automobila mala Danka pala, a da je pobegao iz suvozačevom sedištu, odmah je počeo da davi devojčicu golim rukama, a ona je veoma brzo prestala da diše, a zatim je odvezao i bacio na deponiju - rekli su izvori iz Tužilaštva.

Nije poznato da li je Dragijević dao ikakvo objašnjenje zašto je ubio devojčicu odmah posle udesa, ako je u tom trenutku još bila živa, kao i zašto ju je zadavio ako nije čak ni bio vozač.

Кako prenose mediji, obojica osumnjičenih još čekaju psihijatrijski pregled u Beogradu u Specijalnoj zatvorskoj bolnici radi utvrđivanja uračunljivosti u vreme zločina.

Foto: Informer

 

 

Šef policije: Bili su pijani na prvom poligrafu

Načelnik Uprave kriminalističke policije Srbije Ninoslav Cmolić rekao je da su radnici tokom prvog poligrafskog testiranja bili pijani, a veruje se da su bili i pijani u trenutku udesa. Кasnije je poligrafsko ispitivanje ponovljeno.

- Pozvali smo ih na ponovno testiranje i ovoga puta su bili prisebni, obojica. Poligrafisti su im postavljali konkretnija pitanja, sa više detalja, jer smo imali više informacija. Obojica su pali na važnim pitanjima. Кada smo ih onda suočili sa činjenicama, priznali su sve, jedno za drugim - rekao je načelnik Cmolić i dodao da se njihove priče poklapaju 90 odsto osim nekoliko ključnih detalja.

On je rekao da osumnjičeni imaju "čudne ličnosti" i da uopšte ne pokazuju kajanje.

- Nema emocije, nema racionalnog objašnjenja, hladno sve potvrđuju, sasvim normalno su nastavili da funkcionišu, idu na posao i tako dalje - rekao je načelnik Cmolić.

Policija već tri dana traga za telom devojčice. Veruju da se Dragijević u jednom trenutku vratio na deponiju i premestio je na drugu lokaciju. Međutim, policiji i dalje nije saopštio tačnu lokaciju tela. Na pitanje zašto ne želi da otkrije gde je pomerio Dankino telo, Cmolić ima dva moguća odgovora.

- Ili je uradio nešto gnusno sa tim telom, ako jeste, to je nešto jako monstruozno. Ili ima blokadu pa ne može da se seti gde je - kaže Cmolić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Bude se sile iz senke i slobodan svet! Zašto Iran ćuti o smrti predsednika Raisija?
Live TV

Bude se sile iz senke i slobodan svet! Zašto Iran ćuti o smrti predsednika Raisija?

Još dva dana ima do bruke i sramote u Savetu Evrope. Još veća parodija je što će Nemci sve to da otvore. I dalje se čekaju informacije o padu helikoptera u kom je bio predsednik Irana. Na ove teme u "Info večeri" govorili su novinarka Olivera Miletović, narodni poslanik SNS Uglješa Mrdić i dr Dragan Petrović, Institut za međunarodnu politiku i privredu.

21.05.2024

22:22

Dve tragedije za nedelju dana! Da li neko namerno ubija svetske lidere? (VIDEO)
Live TV

Dve tragedije za nedelju dana! Da li neko namerno ubija svetske lidere? (VIDEO)

Još uvek nema zvaničnih informacija o tome šta se dogodilo sa iranskim predsednikom. Premijer Slovačke na svu sreću je živ, ali ono što se dogodilo je ili namerna opstrukcija ili neverovatan propust njegovog ličnog obezbeđenja. Na sve aktuelne teme u svetu u emisiji "Info dan" govorili su dr Stanislav Sretenović, istoričar i Bojan Dimitrijević, ekonomista.

21.05.2024

16:56

JOŠ TV VESTI

Sport

Ocene Crvena zvezda: Ivanić i Spajić potvrdili fantastičnu sezonu
Crvena zvezda

Ocene Crvena zvezda: Ivanić i Spajić potvrdili fantastičnu sezonu

Fudbaleri Crvene zvezde osvojili su Kup Srbije, pobedivši u finalu Vojvodinu 2:1 (1:0). Igra crveno-belih bila je ubedljivija nego što rezultat pokazuje, a posebno su se izdvojili Uroš Spajić i Mirko Ivanić. Uz malo sreće, igrač utakmice mogao je da bude Šerif Ndijaje, ali su mu poništena dva gola.

21.05.2024

23:00

Planeta

Putin poslao poruku u Iran! Stiže uoči Raisijeve sahrane
NAKON SMRTI IRANSKOG LIDERA

Putin poslao poruku u Iran! Stiže uoči Raisijeve sahrane

Ruski predsednik Vladimir Putin sastao se sa predsednikom Državne dume Vjačeslavom Volodinom, s kojim je razgovarao o pitanjima formiranja vlade i od koga je zatražio da prilikom odlaska na sahranu Ebrahima Raisija prenese iranskom rukovodstvu da Moskva očekuje da će se saradnja između dve zemlje razvijati na isti način kao i do sada i nakon smrti iranskog lidera.

21.05.2024

23:00

(VIDEO) Poljski režiser prikazao Putina u pelenama i na kraju ga ubio! Uradak prodat u 50 zemalja! Bljuvotina kakva još nije viđena!
Uskoro i premijera

(VIDEO) Poljski režiser prikazao Putina u pelenama i na kraju ga ubio! Uradak prodat u 50 zemalja! Bljuvotina kakva još nije viđena!

Poljski režiser Patrik Vega napravio je, blago rečeno, skandalozan film o lideru Rusije Vladimiru Putinu koristeći za te svrhe veštačku inteligenciju. On je lice vladara Rusije nakalemio na telo pravog glumca i snimio verovatno najveću bljuvotinu otkako postoji sedma umetnost. Film, naime, prikazuje Putina od 10. godine do njegove izmišljene smrti i već je prodat u 50 zemalja. Makar tako tvrde njegovi producenti.

21.05.2024

22:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija