• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Alo

11.04.2024

14:05

"Ovo je jedan od najtežih slučajeva za rad policije": Stručnjaci o bizarnom ponašanju osumnjičenih za ubistvo male Danke

Pedja Milosavljević

Vesti

"Ovo je jedan od najtežih slučajeva za rad policije": Stručnjaci o bizarnom ponašanju osumnjičenih za ubistvo male Danke

Podeli vest

Bivši pripadnik Službe države bezbednosti Božidar Spasić kaže za naš portal da postoji mogućnost da su se braća osumnjičena za zločin u Banjskom Polju posvađala tokom premeštanja ubijene devojčice Danke Ilić (2) i tako se izgubila i tačna lokacija na kojoj je telo premešteno.

Danka je nestala u utorak 26. marta oko 13 sati, kada se majka, kako je rekla, na trenutak okrenula i odvojila od ćerke da bi njenom bratu dala vodu. Devojčica je u tom momentu misteriozno nestala. 

Prošle nedelje uhapšeni su radnici Vodovoda Srđan Janković (50) i Dejan Dragijević (50). Oni se sumnjiče da su dete udarili kolima, zatim je stavili u vozilo i dokrajčili davljenjem. Posle toga su dete bacili na deponiju, a sumnja se da su zatim leš prebacili na drugu lokaciju.

Takođe, uhapšeni su i Dragijevićevi otac Rade i njegov brat Dalibor, koji je ubrzo preminuo od posledica srčanog udara, a sa ocem je bio osumnjičen da je učestvovao u premeštanju devojčicinog tela.

Bivši obaveštajac Božidar Spasić kaže da je pred policijskim službenicima jedan od najtežih slučajeva.

Foto: Inofrmer/Pedja Milosavljević

 

 

- Poznato je da oko nestanka Danke Ilić imamo jednu paradoksalnu situaciju sa kojom se policije ne susreću često, a to je da imate osumnjičene za ubistvo, a da nemate telo. To je jedan od najtežih slučajeva za rad policije. Oni su priznali delo, a onda odveli policiju tamo gde tela nema. Osumnjičeni su imali puno vremena, oko 50 sati, za manipulisanje telom...odnosno da ga premeštaju zajedno ili odvojeno, nemajući poverenja jedan u drugog, tačnije možda su se i posvađali. Postoji i mogućnost da su telo odneli na sasvim drugu stranu od one na koju su ukazivali, svesno navodeći policiju na pogrešan trag, čime oni zapravo misle da sebi čine neku uslugu. To je uradio pokojni Dalibor. On na taj način nije mislio ništa, to je potpuno nepromišljeno ponašanje - naglašava Spasić i navodi primer iz svog iskustva:

- U svojoj praksi imao sam slučaj da je čovek ženu udavio kesom, i to je policija dokazala, a on neće da prizna i govori da mu je neko pomagao, i naznačio je lice, ali neće da kaže kako mu je pomogao, već kaže: "Pitajte njega". Znači to je ta logika, da ga odvete na streljanje on neće priznati da je on to uradio - ističe sagovornik.

Spasić navodi da su osumnjičeni najverovatnije počinili zločin bez ikakve organizacije.

- Jednostavno ovi osumnjičeni nemaju nikakav rezon i neorganizovani su. Njima je sad svejedno za osudu, bilo da bude 100 godina ili jedan dan, oni u bukvalnom smislu ne žele da priznaju gde je dete. Oni su poznati kao pijanci i na svom poslu u Vodovodu. Takođe, kada su čistili razne šahte i cevi bile su im dostupne razne hemijske supstance i kiseline, i razna druga sredstva. Ne isključuje se mogućnost da su i to koristili u prikrivanju generalnog traga koji bi rekao gde je telo male Danke. Moguće je i da pošto su uključili i rođake u sve to, da ni jedan i ni drugi ne znaju gde je telo - zaključuje Boža Spasić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!
Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je da je razgovor između vlasti i opozicije lekovit za parlament, a da je pristojan dijalog političkih stranaka koje drugačije misle nešto što političari duguju svim građanima Srbije, bez obzira na to da li su oni glasali za vlast, opoziciju ili možda nisu uopšte izašli na izbore.

30.04.2024

09:48

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Mandarić o druženju sa Bestom, Krojfom, Reganom, Džobsom...
Fudbal

Mandarić o druženju sa Bestom, Krojfom, Reganom, Džobsom...

Upoznao sam mnogo uspešnih ljudi iz različitih oblasti, od američkih predsednika, preko biznismena, do najvećih fudbalera svih vremena i mogao bih danima da pričam o raznim dogodovštinama s njima, kaže u intervjuu za Informer jedan od najuspešnijih srpskih biznismena Milan Mandarić.

30.04.2024

09:00

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija