• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

14.04.2024

15:54

Ispred svinger kluba muškarcu polio auto i preto mu nožem: UhapšenI napadač u Novom Beogradu ostaje u pritvoru

MUP/informer

Vesti

Ispred svinger kluba muškarcu polio auto i preto mu nožem: UhapšenI napadač u Novom Beogradu ostaje u pritvoru

Podeli vest

Po nalogu javnog tužioca Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu policijski službenici PS Novi Beograd su doneli rešenje o zadržavanju osumnjičenog Đ.I. (32) zbog krivičnih dela Laka telesna povreda , Izazivanje opšte opasnosti u pokušaju i Ometanje službenog lica u vršenju službene dužnosti.

Đ.I. se stavlja na teret da je sinoć, posle ponoći, došao do svinger kluba na Novom Beogradu, prethodno ponevši sa sobom nož i plastičnu flašicu sa benzinom, pa se ispred kluba našao sa oštećenim, kojeg je, posle verbalne rasprave, pokušao nožem da ubode u stomak.

U cilju sprečavanja napada, oštećeni je rukom uhvatio sečivo noža i utrčao u klub, pa je na taj način zadobio laku telesnu povredu u vidu posekotine desne šake.

- Sumnja se da je Đ.I. potom nožem isekao zadnju gumu na vozilu oštećenog, polio automobil benzinom i krenuo da beži. Kada su ga primetili policajci koji su mu naredili da baci nož i da stane, on nije želeo to da uradi, a kada su ga stigli i tada je pružao otpor prilikom hapšenja- rekao je izvor Informera. 

Foto: Shutterstock

 

Đ.I. je danas saslušan u tužilaštvu gde je naveo da su delimično tačni navodi krivične prijave, ali da on nije hteo oštećenog da ubode nožem u stomak već je samo hteo da ga zaplaši.

"Takođe je izjavio da često zloupotrebljava antidepresive, pa je veštak, uzimajući u obzir sve činjenice, dao mišljenje da je osumnjičeni postupao u stanju bitno smanjene uračunljivosti, kao i da postoji opasnost da će boravkom na slobodi ponoviti isto ili učinite teže krivično delo, zbog čega smatra da mu je potrebno izreći i meru bezbednosti psihijatrijskog lečenja i čuvanja u zdravstvenoj ustanovi. S ozbirom na navedeno, Treće osnovno javno tuzilastvo u Beogradu je predložilo Trećem osnovnom sudu u Beogradu da prema uhapšenom odredi pritvor, koji je rešenjem i određen." saopštilo je tužilaštvo. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!
Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je da je razgovor između vlasti i opozicije lekovit za parlament, a da je pristojan dijalog političkih stranaka koje drugačije misle nešto što političari duguju svim građanima Srbije, bez obzira na to da li su oni glasali za vlast, opoziciju ili možda nisu uopšte izašli na izbore.

30.04.2024

09:48

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija