• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

25.04.2024

16:02

Otac ubijene Vanje Gorčevska na slobodi! Vrhovni sud ukinuo zatvorski pritvor odredio novu meru!

4news.mk

Vesti

Otac ubijene Vanje Gorčevska na slobodi! Vrhovni sud ukinuo zatvorski pritvor odredio novu meru!

Podeli vest

Vrhovni sud Severne Makedonije je ukinuo zatvorski pritvor Aleksandru Đorđevskom, ocu ubijene 14-godišnje devojčice Vanje, i odredio mu meru kućnog pritvora.

Njegov advokat Vladimir Tufegdžić pozdravio je odluku suda i Televiziji Telma rekao da je to „mala satisfakcija za ogromnu nepravdu i tragediju koja je naneta Đjorčevskom“.

Dodao je da je „Đorčevski dvaput bio podvrgnut torturi i završio na klinici, o čemu je obavešten Helsinški komitet od kojeg se čeka izveštaj“.

Današnja sednica bila je druga javna sednica Vrhovnog suda Severne Makedonije povodom mere zatvorskog pritvora Vanjinom ocu, a u martu ove godine žalba mu je odbijena kao neosnovana.

Vanjin otac je osumnjičen da je pomagao u otmici svoje kćerke Vanje Đorđevske, čiji je nestanak prijavljen 27. novembra prošle godine, a ona nađena mrtva kod Skoplja 3. decembra, kada je mrtav nađen i 74-godišnji Panče Žežovski iz Velesa.

Foto: PrintScreen/Društvene mreže

Ljupčo Palčevski uhapšen u Turskoj

 

Za ta dva ubistva prvoosumnjčen je Ljubomir Palevski Palčo koji čeka ekstradiciju iz Turske, a za saučesništvu se sumnjče Velibor Manev, Vlatko Kešišov i Bore Videvski, koji su u pritvoru u Skoplju.

Po izjavama osumnjičenih saučesnika, Palevski im je rekao da mu je informaciju o tome kada će Vanja napustiti kuću i biti sama dao upravo njen otac Aleksandar Đorčevski.

Na predlog tužioca, ukinut je pritvor i Stefanu Dimovskom, koji je Palovskog odvezao u Tursku i koji je osumnjičen za pomaganje u bekstvu.

Ljupčo Palevski, prvoosumnjičeni za kidnapovanje i ubistvo 14-godišnje Vanje Đorčevske i 74-godišnjeg frizera Panča Žežovskog, uhapšen je 5. decembra u gradu Balikesiru u Turskoj po međunarodnoj poternci, a a od kraja decembra prošle godine je u Zatvorenoj kaznenoj popravnoj ustanovi „Balikesir“.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Vaskršnje čestitke uputili ministri u Vladi Srbije i drugi zvaničnici
Politika

Vaskršnje čestitke uputili ministri u Vladi Srbije i drugi zvaničnici

Ministri u Vladi Srbije, predsednica parlamenta, predstavnici grada Beograda i Novog Sada, Srpske napredne stranke i druge istaknute ličnosti iz javnog života uputili su danas čestitke patrijarhu srpskom Porfiriju, episkopima, monaštvu i sveštenstvu, kao i svim verinicima koji Uskrs slave po Julijanskom kalendaru.

04.05.2024

20:33

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija