• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

23.12.2023

23:08

Toma Fila o ubistvu male Vanje: Ako ne utvrde motiv, nema zločina!

informer

Vesti

Toma Fila o ubistvu male Vanje: Ako ne utvrde motiv, nema zločina!

Podeli vest

Ubistvo Vanje Gorčevske (14), čije je beživotno telo pronađeno 3. decembra u jednom selu na obodu Skoplja posle nedelju dana potrage, potreslo je čitav region.

Nalazi obdukcije konačno su stigli u tužilaštvo, ali je široj javnosti i dalje nepoznato šta se navodi u tom izveštaju i ko je od petorice osumnjičenih imao kakvu ulogu u otmici devojčice i njenoj smrti.

O ovom jezivom slučaju progovorio je za makedonske medije i čuveni beogradski advokat Toma Fila koji smatra da tužilaštvo prvenstveno mora da utvrdi motiv da bi dokazalo zločin:

- Ceo slučaj pratim od prvog dana. Ono što mogu da kažem jeste da je sad sve na tužilaštvu i oni jasno moraju da utvrde šta je motiv, jer u suprotnom, nema zločina. Dobro je što su svi uhapšeni i što su razdvojeni, pa nek se otkrije ko je kakvu ulogu imao. Siguran sam da će Turska da izruči što pre glavnoosumnjičenog Ljupča Palevskog Palča. Nikome u zemlji ne treba dripac!

Prema njegovim rečima, samo obdukcija može da utvrdi da li je devojčica živa ubijena ili se ugušila, pa su onda morali da je se "otarase".

- Vidim da je otac osumnjičen da je, navodno, odao kretanje ćerke. Svi zaboravljamo da nije morao on da kaže organizatoru i ostalima kada izlazi i gde ide njegovo dete, jer je ono uvek u isto vreme išlo u školu i istim putem. Srećom te sestra nije krenula sa njom, i ona bi bila žrtva. Osumnjičeni su očigledno bili rešeni da baš tog dana otmu Vanju. Ko god da je bio u njenom društvu, bio bi kolaterna šteta - smatra Fila.

Ono što ga najviše brine kao pravnika jeste što tužilaštvo nije još definisalo motiv.

Sumnja da se devojčica najpre ugušila

- Kako je moguće da je u pitanju otmica ili iznuda, kada se utvrdilo da majka nije imala novca, jer nije ni prodala stan. Posebno mi nije jasno šta je krenulo po zlu pa su dva-tri puta pucali u dete. Sumnjam da se devojčica ugušila, pa su bili prinuđeni da je ubiju. Pročitao sam da su imali opremu za otmicu i mislim da im nije bio plan bio da ubiju dete. Veliki zadatak je na tužilaštvu da dokaže šta im je bila namera i kako je dete na kraju mrtvo - dodaje Fila.
 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)
katastrofa

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)

Teretni voz koji je prevozio gorivo iskočio je iz šina i zapalio se u blizini granične linije između američkih saveznih država Novi Meksiko i Arizona, a u incidentu nije bilo povređenih, saopštili su železnički operater BNSF i policija.

27.04.2024

08:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija