• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Tanjug

22.05.2024

13:53

Sud prihvatio "Skaj", ne i identifikaciju: Nastavljeno suđenje prljavom policajcu

hronika

Vesti

Sud prihvatio "Skaj", ne i identifikaciju: Nastavljeno suđenje prljavom policajcu

Podeli vest

U Specijalnom sudu u Beogradu danas je nastavljeno suđenje pripadnicima grupe crnogorskog policajca Ljuba Milovića, optuženim da su prevezli više od šest miliona evra stečenih švercom velike količine kokaina prekookeanskim brodovima iz Južne Amerike u Evropu.

S obzirom da je suđenje krenulo ispočetka, zbog promene predsednice sudskog veća, branioci su iznosili svoje dokazne predloge i navodili razloge zbog kojih bi komunikacija sa "Skaja" trebalo da se izuzme iz dokaza.

Branilac Jugoslav Tintor je predočio presudu Evropskog suda pravde u vezi sa korišćenjem komunikacije sa kriptovanih aplikacijama u krivičnim postupcima i detaljno obrazložio zbog čega bi sudsko veće trebalo da tu presudu ima u vidu i da izuzme "Skaj" komunikaciju.

Traže veštaka

Advokati su ponaosob iznosili svoje dokazne predloge, pa je branilac optuženog Miodraga Pamučine predložio dodatne svedoke i veštaka informacionih tehnologija koji je veštačio telefone okrivljenih u ovom postupku, navodeći da je njegov nalaz i mišljenje nepotpun i nejasan. 

Branilac Dragoslav Ljubičanović takođe se osvrnuo na "Skaj" dokaze i tražio da se oni izdvoje iz spisa predmeta kao nezakoniti, obrazlažući da su pribavljeni na način koji je suprotan domaćem zakonodavstvu.

On je naglasio da kada je reč o tim dokazima "nema govora o autentičnosti pošto su ti podaci menjani". Tražio je i da se izuzme kao dokaz policijsko saslušanje njegovog branjenika, Živojina Filipovića.

Kako je naveo, njemu je bilo povređeno pravo na odbranu, jer mu je tokom ispitivanja dodeljen branilac po službenoj dužnosti, iako je imao angažovanog branioca, kojem nije bilo dozvoljeno da uđe na ispitivanje.

Advokat Nikola Jovanović je tražio da se iz predmeta izdvoje privatne poruke njegovog branjenika.

Sudija je zatim prozvala optuženog Milivoja Kišića, uz konstataciju da je on tražio da mu se odobri odlazak kod zubara iz kućnog pritvora, te da to objasni, na šta je Kišić rekao da bi trebalo da ide na skidanje karijesa.

Predsednica veća je odbila taj predlog, dodajući da ne "testira njenu toleranciju i strpljenje", uz podsećanje da se optuženima odobrava odlazak kod lekara u slučaju ozbiljnijih zdravstvenih tegoba.  

Milović u bekstvu

Nakon pauze, sudsko veće je donelo odluku da odbije predlog tužilaštva da se izvedu kao dokaz izveštaji MUP-a o sadržaju i identifikaciji korisnika Skaj aplikacije, a odbilo je i predlog odbrane da se izuzme celokupan sadržaj sa te aplikacije.

Odbegli cnogorski policajac Milović se optužnicom tereti kao vođa ove grupe. Pored njega za ista krivična dela optuženi su i radnica BIA Dušica Jovanović, njen suprug Danijel Jovanović, vlasnik firme "Blumen market" Aleksandar Milojević, Strahinja Kutlešić, Milivoje Kišić, Miodrag Pamučina, Živojin Filipović i Milan Krstović.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Marko Đurić: Zahvaljujući beskompromisnoj politici koju sprovodi predsednik Vučić, institucije u Srbiji se obračunaju sa kriminalom i korupcijom
Politika

Marko Đurić: Zahvaljujući beskompromisnoj politici koju sprovodi predsednik Vučić, institucije u Srbiji se obračunaju sa kriminalom i korupcijom

Što je odlučnija politika protiv kriminalaca i ubica, to su i snažniji otpori onih koji na sve načine pokušavaju da osujete i zaustave tu borbu, jer znaju da je na čelu nje Aleksandar Vučić, navodi se u saopštenju potpredsednika Glavnog odbora SNS Marka Đurića povodom objavljene "skaj" prepiske između kriminalnih vođa sa teritorije Balkana.

15.06.2024

21:39

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Al' će da se jede! U nedelju, u Lipovac na gulaš!
Topola

Al' će da se jede! U nedelju, u Lipovac na gulaš!

U selu Lipovac kod Topole u nedelju, 16. juna održaće se druga Lipovačka gulašijada. Ideju za ovu manifestaciju dobili su ovdašnji meštani koji su gulašijadu prošle godine organizovali prvi put, a za sutra je najavljeno čak 50 ekipa!

15.06.2024

08:20