• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

19.12.2023

15:58

Đilas i Marinika mi daju 150 evra da pravim haos: Šokantno priznanje jednog od napadača na Miladina Kovačevića ispred RIK

Tanjug / Ata images

Vesti

Đilas i Marinika mi daju 150 evra da pravim haos: Šokantno priznanje jednog od napadača na Miladina Kovačevića ispred RIK

Podeli vest

D. M (20) iz Jagodine, jedan od dvojice mladića koji su sinoć fizički napali direktora Republičkog zavoda za statistiku Miladina Kovačevića ispred zgrade Republičke izborne komisije tokom protesta opozicije, u policiji je priznao da su mu lideri koalicije "Srbija protiv nasilja" Dragan Đilas i Marinika Tepić platili da izaziva nerede.

On je u policiji ispričao da mu mesecima unazad Đilas i Tepićeva daju po 150 evra nedeljno kako bi fizički napadao državne funkcionere, uz obavezu i da prisustvuje na svakom protestu i izaziva haos. Rekao je da ima saznaja da osim njega Đilas plaća i druge studente, mahom iz Beograda i Niša.

- Marinika mi daje 50 evra nedeljno i Đilas nedeljno 100 - čuje se na snimku koji je objavio Kurir.

Na pitanje šta on treba da radi za te pare, mladić kaže:

- Da pravim nerede.

Na pitanje da li su mu oni to rekli i dali zadatak Milojević odgovara potvrdno.

U izjavi u policiji on je ponovio ove tvrdnje.

- Od 6. februara ove godine svake nedelje dobijam novčani iznos od 100 evra od Dragana Đilasa, predsednika Stranke slobode i pravde i 50 evra nedeljno od Marinike Tepić, potpredsednice SSP kako bih na protestima verbalno i fizički napadao pripadnike republičkih organa i druge državne zvaničnike. Navedeni novac svake nedelje dobijam u gotovom u prostorijama Stranke slobode i pravde u ulici Vojvode Stepe 199, a za isti sam u obavezi da prisustvujem svim skupovima u čijoj organizaciji učestvuje SSP i da donosim jaja koja delim drugim učesnicima skupa kako bismo zajedno gađali zgrade institucija, a u obavezi sam da vređam političke neistomišljenike - naveo je Milojević u izjavi policiji.

On je rekao da ima saznanja i da Đilas finansira čitav niz studenata, mahom iz Beograda i Niša koji podržavaju SSP i promovišu njihovu politiku.

Podsetimo, Miladin Kovačević napadnut je sinoć oko 22 časa ispred zgrade RIK-a kada je krenuo kući sa vanredne sednice te institucije. Njega su dvojica mladića oborila za zemlju, usled čeka je udario leđa.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Akcija Uprave saobraćajne policije! Zlatko Belencan: "Za sedam dana otkriveno 36.000 prekršaja"
Bezbednost saobraćaja

Akcija Uprave saobraćajne policije! Zlatko Belencan: "Za sedam dana otkriveno 36.000 prekršaja"

Četvrta Centralna akcija Ministarstva unutrašnjih poslova koja će se sprovoditi na teritoriji Republike Srbije počinje danas i trajaće do 7. maja, rekao je za Tanjug pomoćnik načelnika Uprave saobraćajne policije Zlatko Belencan, navodeći da je u prethodnih sedam dana, koliko je trajala Međunarodna akcija pojačane kontrole saobraćaja "Roadpol"', otkriveno 36 hiljada prekršaja.

02.05.2024

11:03

"Prljavi novac" klana prale Veljina i Maretova žena?! Na suđenju Bojana i Tanja objasnile odakle im pozamašna imovina
Hronika

"Prljavi novac" klana prale Veljina i Maretova žena?! Na suđenju Bojana i Tanja objasnile odakle im pozamašna imovina

Bojana Belivuk i Tanja Miljković, supruge vođa ozloglašenog klana Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, našle su se i same na optuženičkoj klupi zbog sumnje da su prale pare koje su njihovi muževi zaradili kriminalnim aktivnostima, a na do sada održanim suđenjima njih dve su iznosile odbranu i govorile o poreklu imovine koja je u njihovom vlasništvu.

02.05.2024

08:23

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija