• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

27.12.2023

09:00

Zaharova poslala važnu poruku - Zapad teži da uništi Srbiju iznutra, ali verujem u otpor srpskog naroda!

EPA-EFE/MAXIM SHIPENKOV

Vesti

Zaharova poslala važnu poruku - Zapad teži da uništi Srbiju iznutra, ali verujem u otpor srpskog naroda!

Podeli vest

Zapad teži da uništi Srbiju iznutra koristeći već proverene tehnologije, ali otpor srpskog naroda prema destruktivnom spoljnom uticaju je izuzetno jak i on to neće dozvoliti, izjavila je portparol Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova

- Koriste se jedne te iste tehnologije i pre pet, deset godina i sada - društvene mreže, dezinformacije, pumpanje preko američkih ambasada, beskrajno podstrekivanje od strane američkih zvaničnika, finansiranje preko odgovarajućih nevladinih organizacija. Preko njih se guraju zapadni narativi. Izazivanje protesta koji se odvijaju po istom scenariju. Sve to sada vidimo u onome što se dešava u Srbiji - rekla je Zaharova.

Međutim, dodala je, srpski narod pamti istoriju i neće dozvoliti da se zemlja uništi iznutra.


- Iskreno verujem da će istorijsko znanje koje čuva srpski narod biti za njih zaštita, imunitet koji neće dozvoliti da ta podmetnuta kostimirana politička igra uništi Srbiju iznutra kao što je urađeno sa Ukrajinom, kao što Zapad radi sada sa Moldavijom. Zaista se nadam da se to neće dogoditi u Srbiji kao što je svuda bio slučaj. Verujem i znam da je unutrašnji otpor srpskog naroda prema bilo kakvom spoljnom destruktivnom uticaju izuzetno jak - ocenila je Zaharova.


Takođe je poručila da pristalice opozicije ne bi trebalo da zanemaruju činjenice.


- Da, postoji mlađa generacija koja nije preživela bombardovanje Beograda, ni bes NATO prema bivšoj Jugoslaviji i srpskom narodu koji je tada dostigao vrhunac. Sa druge strane, srpska omladina ima odličan primer toga kako je Vašington 2020. godine svašta obećao Srbiji: otvaranje investicionih centara, ogromne investicije u razvoj srpske ekonomije - i nisu dali ništa. Samo reči. A sve to su iskoristili kao pritisak na Beograd kako bi Srbija izmenila svoju politiku i prilagodila ga interesima SAD. To su činjenice koje ne treba zanemariti - zaključila je Zaharova.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija