• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: RTS

19.02.2024

08:30

Vučević: Ako ne bude punog legitimiteta, ići ćemo na nove izbore!

Miloš Rafailović

Vesti

Vučević: Ako ne bude punog legitimiteta, ići ćemo na nove izbore!

Podeli vest

Potpredsednik Vlade, ministar odbrane i predsednik SNS Miloš Vučević rekao je za RTS da će se u Beogradu ići na nove izbore ako gradska vlast ne bude imala pun legitimitet. Ako bude potpunog konsenzusa biće formirana skupštinska većina, ako ne ići ćemo na nove izbore u zakonskom roku, poručio je Vučević.

Konstitutivna sednica Skupštine grada Beograda počinje danas u 10 časova. Na dnevnom redu su potvrđivanje mandata odbornika, kao i izbor predsednika i sekretara skupštine.

Izbor skupštinskih funkcionera i formiranje beogradske izvršne vlasti i dalje su neizvesni, jer se ne zna hoće li biti neophodne većine od 56 odbornika.

Potpredsednik Vlade, ministar odbrane i predsednik SNS-a Miloš Vučević rekao je za RTS da će se u Beogradu ići na nove izbore ako gradska vlast ne bude imala pun legitimitet.

- Ako ne bude onoga na čemu mi insistiramo od nastajanja naše političke opcije na političkoj sceni Srbije, a to je puni legitimitet, ići ćemo na nove izbore u rokovima koji su zakonom predviđeni. Neće to biti nikakva ni katastrofa, ni kraj sveta - poručio je Vučević.

Pojašnjava da legitimitet znači da se oni koji bi podržali tu skupštinsku većinu, ne bave matematikom izračunavanja broja mandata, nego da imaju jasnu političku volju i izjavu da hoće da čine tu političku većinu koju bi trebalo da vodi grad Beograd.

- To je pun legitimitet, kada postoji vrlo jasno izražena politička volja svih oni koji su birani i izabrani od Beograđana da ih predstavljaju u naredne četiri godine, da kažu: Mi činimo političku većinu, zato što smo se dogovorili o ovim političkim ciljima - naveo je Vučević.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Sara Ćirković šampionka Evrope!
Ostali sportovi

Sara Ćirković šampionka Evrope!

Kakav uspeh za srpski sport! Mlada srpska bokserka Sara Ćirković (19) osvojila je titulu šampiona Evrope, pošto je u finalu šampionata u Beogradu, u kategoriji do 54 kg, ubedljivo savladala Rumunku Lakramioaru Perijok.

27.04.2024

18:22

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija