• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

31.12.2023

19:00

3 unikatna poklona za Novu godinu! Budite kreativni i obradujte svoje najdraže

pexels.com

Dom i porodica

3 unikatna poklona za Novu godinu! Budite kreativni i obradujte svoje najdraže

Podeli vest

Em što će oni biti zadivljeni vašim umećem, em što ćete izbeći praznične gužve...

Ako imate vešte ruke, uz malo skromnog materijala, za sat-dva možete da napravite unikatne novogodišnje poklone za svoje najbliže. Em što će oni biti zadivljeni vašim umećem, em što ćete izbeći praznične gužve tragajući po radnjama za idealnim poklonom.

Prvi predlog - Rukom oslikane šolje

Šolje su uvek potrebne, a možete da ih učinite posebnim originalnom porukom. Potrebno je: bele keramičke šolje, flomasteri za porcelan i keramiku u crnoj, crvenoj i metalik boji (zlatna, srebrna, bakarna...). Prvo operite šolje i dobro ih osušite. Uzmite crni ili crveni flomaster i napišite šta god želite. Ako pogrešite, izbrišite krpom. Ukoliko želite, nacrtajte neki dekor metalik nijansama ili običnim crnim flomasterom. Da bi se dekor zadržao na šoljama, potrebno je da ih zapečete. Iscrtane šolje stavite u hladnu rernu, pa zagrejte do 200 stepeni. Neka se šolje peku 40 minuta. Posle toga ih ostavite da se se potpuno ohlade.

Foto: Shutterstock

Dodajte i neku poruku

Drugi predlog - Obeleživači za knjige 

Onima koji vole da čitaju uz knjigu poklonite i jedinstven obeleživač stranica (bukmarker). Potrebno je: tanji karton ili deblji papir za osnovu, dekorativni papir i šljokice, lepak, prozirni selotejp, ukrasna traka. Šareni papir zalepite preko kartona, a ako želite, ukrasite ga i šljokicama. Providnim selotejpom obložite ceo marker, a na kraju zumbalicom probušite sredinu vrha markera. Dužu ukrasnu traku savijte na pola, pa sredinu provucite kroz rupicu na markeru. Oba kraja trake provucite kroz taj otvor i napravite čvor. Plamenom upaljača ili šibice malo oprljite krajeve trake da se ne bi rasipali.

Foto: Shutterstock

Obradujete najmlađe

Treći predlog - Jestive jelke

Jestive jelke lepo izgledaju i vrlo su ukusne. Možete ih služiti samostalno ili staviti na mafin ili tortu. Obradovaće najmlađe, ali prijaće i starijima. Potrebno je: kornet, šlag, jestiva zelena boja i ukrasi. Umutite šlag i dodajte zelenu bojom. Špricem za torte, tačku po tačku, nanosite šlag na kornet.

Foto: Shutterstock

Lepo i ukusno

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

"Padobranski TRIATLON 2024" održan u Grčkoj - "Balkanski Skok Prijateljstva 2024" održaće se od 15-19 maja u Beogradu (FOTO)
Društvo

"Padobranski TRIATLON 2024" održan u Grčkoj - "Balkanski Skok Prijateljstva 2024" održaće se od 15-19 maja u Beogradu (FOTO)

Tokom vikenda, 20. i 21. aprila 2024. godine, na aerodromu Hortero „Aeroporu MOKKA“ Sidirokastro u Seresu održan je „Padobranski TRIATLON 2024.“ (padobranstvo - trčanje na jednu milju i gađanje), veze specijalnih snaga, komandosa, padobranaca, dok će se Balkanski Skok Prijateljstva 2024 godine održati od 15-19 Maja 2024. godine na Sportskom Aerodromu Lisičji Jarak u Beogradu.

28.04.2024

08:11

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija