• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

18.12.2023

22:40

Tvrđi dušek prija svima! Posle koliko godina ga treba zameniti i šta je bitno kod kupovine?

Shutterstock

Dom i porodica

Tvrđi dušek prija svima! Posle koliko godina ga treba zameniti i šta je bitno kod kupovine?

Podeli vest

Pre kupovine testirajte dušek tako da nekoliko minuta ležite na leđima, pa na levom i desnom boku, i na kraju i na stomaku...

Nema dobrog sna bez dobrog kreveta. Ako se budite umorni, žalite se na bolove u leđima, možda bi trebalo da razmislite da li treba da promenite ležaj.

Pre nego što krenete u kupovinu, treba da se posavetujete sa stručnjacima da li da obratite pažnju na dizajn, dušek ili cenu. Sledi mala pomoć.

Životni vek

Ako spavate duže od devet godina na istom dušeku, kupite novi, piše portal Mojenterijer. Kao i sve stvari, i dušek ima svoj životni vek. U slučaju da uz njegove godine starosti ide i vaš umor, neispavanost, ne žalite para nego kupujte.

Stručnjaci kažu da dušek treba menjati na svakih sedam do devet godina, a ako je reč o manje kvalitetnom, istrošenom modelu na kojem loše spavate, onda ga treba zameniti i ranije. Pre kupovine ga testirajte. Preporučuje se da nekoliko minuta ležite na leđima, zatim na levom i desnom boku, pa na kraju nekoliko minuta na stomaku. Treba da utvrdite da li je dušek tvrd ili je previše mek pa utonete u njega. Ne isprobavajte tvrdoću rukom, što često ljudi rade, jer pravi doživljaj možete imati isključivo ako legnete na njega.

Foto: Shutterstock

Za dobar dušek ne žalite para

Težim osobama uvek treba čvršća podloga, kao i onima koji imaju bolove u leđima. Važno je da nikada ne idete u kupovinu kreveta ili dušeka kada ste umorni jer će vam verovatno u tom momentu svaki izgledati udobno.

I veličina je bitna

Razmislite o veličini kreveta. Optimalna širina kreveta je da oba partnera mogu da legnu rame uz rame sa rukama iza glave tako da im se laktovi ne dodiruju. Krevet treba da bude duži makar 10 cm od višeg partnera.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17