• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

11.01.2024

16:40

Osećate kako duva, a prozor je zatvoren? Evo kako da namestite PVC prozore (VIDEO)

Shuterstock

Dom i porodica

Osećate kako duva, a prozor je zatvoren? Evo kako da namestite PVC prozore (VIDEO)

Podeli vest

Da li ste znali da PVC stolarija ima zimski i letnji način rada i da lako možete da namestite svoje prozore tako da uštedite toplotnu energiju tokom zime.

Stolarija je najvažniji faktor kada je reč o uštedi energije za grejanje tokom zime.

Drugim rečima, loši prozori i vrata koji ne dihtuju dobro oslobađaju toplinu izvan stana, što rezultira  hladnijim prostorijama i većim računima za grejanje.  Zbog toga se mnogi odlučuju za ugradnju PVC stolarije za koju se veruje da odlično čuva toplotu u stanu.

Ali, događa se da se i nakon ugradnje PVC prozora i vrata oseti strujanje spoljnjeg vazduha, što znači da stolarija ne dihtuje dobro.

Kako objašnjavaju stručnjaci, mnogi ne znaju da ova vrsta prozora i vrata zapravo ima zimski i letnji režim rada.

Kako da znate u kom su režimu rada vaši prozori? Sudeći po videu objavljenom na Instagramu, vrlo lako.

 

 

- Vrlo često se možete susresti s problemom da se prozor ne zatvori do kraja, zbog čega u stan ulazi hladan vazduh spolja. Kako biste sprečili duvanje vazduha tokom zime,  morate osigurati da prozor dobro prianja uz okvir bez ikakvog praznog prostora. Da biste to učinili, potrebno je  da podesite ekscentrike na okviru prozora, a to nije nimalo teško. Dovoljno je uzeti odgovarajući šrafciger i okrenuti udesno. Na taj način prelazite na zimski način rada koji će zaštititi vaše prozore od smrzavanja i vlage te održati prostor suvim i toplim - napisano je u ovoj objavi.

U videu je detaljno prikazano kako postaviti prozor na zimski način rada, a kada dođe proleće možete da ga vratite u letnji način rada. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)
katastrofa

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)

Teretni voz koji je prevozio gorivo iskočio je iz šina i zapalio se u blizini granične linije između američkih saveznih država Novi Meksiko i Arizona, a u incidentu nije bilo povređenih, saopštili su železnički operater BNSF i policija.

27.04.2024

08:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija