• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: b92/informer.rs

21.01.2021

17:17

OVO SE MNOGIMA NEĆE SVIDETI! Još jedan veliki brend odustaje od proizvodnje telefona?

Hi-Tech

OVO SE MNOGIMA NEĆE SVIDETI! Još jedan veliki brend odustaje od proizvodnje telefona?

Podeli vest

Kompanija iz Koreje, LG, godinama je bila dobro poznato ime na tržištu telefona.

Ipak, u poslednjih nekoliko godina, LG pomalo gubi korak u trci sa velikim igračima na tržištu smartfona. Uprkos tome, pomalo je sve iznenadila vest kako bi LG-jevi telefoni uskoro mogli otići u istoriju.

Kako prenosi časopis The Korea Herald, u kompaniji LG Electronics, zaposleni su dobili obaveštenje kako se "spremaju velike promene u planovima u vezi sa proizvodnjom telefona".

Još uvek se ne zna tačno šta to podrazumeva, mada će se verovatno odsek LG-ja zadužen za pravljenje pametnih telefona ili prodati, ili ugasiti u potpunosti.

LG je u poslednjih pet godina izgubio 4,5 milijardi dolara samo na tržištu pametnih telefona, pa ova odluka možda i nije toliko iznenađenje koliko bi moglo da se čini na prvu ruku.

Ipak, Kvon Bong-Seok, izvršni direktor kompanije, rekao je svim zaposlenima kako neće dobiti otkaze, pa ne moraju da se plaše za svoje radno mesto kakve god promene da nastanu.

Ovome u prilog ide i činjenica da je LG u poslednje vreme prešao na neke druge vrste tehnologije, pre svega se fokusirajući na pametne kućne uređaje, što su pokazali i na ovogodišnjem CES-u.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Sara Ćirković šampionka Evrope!
Ostali sportovi

Sara Ćirković šampionka Evrope!

Kakav uspeh za srpski sport! Mlada srpska bokserka Sara Ćirković (19) osvojila je titulu šampiona Evrope, pošto je u finalu šampionata u Beogradu, u kategoriji do 54 kg, ubedljivo savladala Rumunku Lakramioaru Perijok.

27.04.2024

18:22

Planeta

(VIDEO) Ovaj snimak je razgnevio celu Rusiju! Kako je Ukrajina uspela ovo?! Dron zbrisao milionski supermoderni sistem!
NEVEROVATNO

(VIDEO) Ovaj snimak je razgnevio celu Rusiju! Kako je Ukrajina uspela ovo?! Dron zbrisao milionski supermoderni sistem!

Prema tvrdnjama ukrajinske vojske, u napadu njihovih snaga uništen je skupoceni sistem ruske vojne opreme. Ukrajinska vojno-obaveštajna agencija GUR objavila je u subotu video snimak za koji tvrde da prikazuje udar pripadnika Obaveštajne službe odbrane Ukrajine (DIU) i 15. odvojene artiljerijsko-izviđačke brigade Black Forest kako gađaju ruski radarski sistem 48Y6 K-1 Podljot, a na snimku je uhvaćen i dramatičan trenutak eksplozije.

27.04.2024

20:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija